Huey is Broken, completely. Not sure what happened - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-30-2019, 12:37 AM   #1
blave
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 29
Default Huey is Broken, completely. Not sure what happened

I have tried to instant action and training in the UH-1, which worked fine before (in the last couple months), but at some point it got porkulated. The main rotor is missing visually, and the instant that the sim starts in the cockpit, the gauges all "get weird" and the flight controls are non-responsive. There'a a big "clunk" upon first entering the cockpit. Should I delete/reinstall the aircraft? I haven't seen other mention(s) of this, but maybe I missed it.


This experience has made me newly aware of how generally stable DCS-W is, considering how complex the sim is... But I want my Huey back .



thx,
Dave
blave is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2019, 01:26 AM   #2
KTFBGB
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: Arizona
Posts: 425
Default

Delete the meta shaders2, and fxo folders in your saved games folder. Anytime there is an update or you change graphics settings you should do this.
KTFBGB is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2019, 02:44 AM   #3
Mr. Big.”Biggs”
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 288
Default

Do you actually delete the file, or empty the contents?
Want to be clear. Thanks!!
__________________
I9 (5Ghz turbo)2080ti 64Gb 3200 ram. 3 drives. A sata 2tb storage and 2 M.2 drives. 1 is 1tb, 1 is 500gb.
Valve Index, Virpil t50 cm2 stick, t50 base and v3 throttle w mini stick. MFG crosswind pedals.
Mr. Big.”Biggs” is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2019, 02:52 AM   #4
Harlikwin
Veteran
 
Harlikwin's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Location: Living rent free in your mind
Posts: 5,967
Default

Clear out all files in those folders
__________________
New hotness: I7 9700k 4.8ghz, 32gb ddr4, 2080ti, TM Warthog. TrackIR, HP Reverb (formermly CV1)
Old-N-busted: i7 4720HQ ~3.5GHZ, +32GB DDR3 + Nvidia GTX980m (4GB VRAM) TM Warthog. TrackIR, Rift CV1 (yes really).
Harlikwin is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2019, 02:55 AM   #5
Mr. Big.”Biggs”
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 288
Default

Shew, glad I asked!! Thanks
__________________
I9 (5Ghz turbo)2080ti 64Gb 3200 ram. 3 drives. A sata 2tb storage and 2 M.2 drives. 1 is 1tb, 1 is 500gb.
Valve Index, Virpil t50 cm2 stick, t50 base and v3 throttle w mini stick. MFG crosswind pedals.
Mr. Big.”Biggs” is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2019, 03:33 AM   #6
KTFBGB
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: Arizona
Posts: 425
Default

It would’ve just rebuilt the folders. But yea, delete the contents. Let us know.
KTFBGB is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2019, 03:37 AM   #7
KTFBGB
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: Arizona
Posts: 425
Default

Oh hey. Don’t freak out. It’s going to take longer to load a mission for each map/AIRCRAFT the first time loading after deleting as it has to write the new shader files. After that all will be back to normal.
KTFBGB is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2019, 07:11 AM   #8
Holton181
Senior Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Far north
Posts: 1,391
Default

Did the above tips help?
If not this made me wonder:
Quote:
Originally Posted by blave View Post
...The main rotor is missing visually... There'a a big "clunk" upon first entering the cockpit.
Instant missions and tutorials generally start with engine on.
Do you check the main rotor before entering the cockpit (I think it should be possible to hit F2 while paused before start)?
When starting in air, do you just fall of the sky?
Immediately after the "clunk", hit pause and go to F2 view and look around the helicopter (a bit zoomed out). Do you see the main rotor going about by itself away from the helicopter, or laying on the ground close by? If so, you encountered mast bumping. Then something with your hardware controls are not right. Stick deflected much in any direction when starting?
__________________
Helicopters and Viggen
DCS 1.5.7 and OpenBeta
Win7 Pro 64bit
i7-3820 3.60GHz
P9X79 Pro
32GB
GTX 670 2GB
VG278H + a Dell
PFT Lynx
TrackIR 5
Holton181 is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2019, 09:51 AM   #9
Art-J
Veteran
 
Art-J's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Warsaw, Poland
Posts: 3,917
Default

Missing / non-functioning aircraft parts and non-responsive controls indicate some more serious issue than old shader files.

I don't own the Huey, but I'd start with Holton's suggestions above.
__________________
i7 9700K @ stock speed, single GTX1070, 32 gigs of RAM, TH Warthog, MFG Crosswind, Win10.
Art-J is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2019, 11:02 AM   #10
Kang
Senior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 1,270
Default

Agree with Holton181. It could simply be the necessity to move your physical throttle a bit before mission start so it gets synced with the in-game collective. Otherwise the collective might make a big, sudden jump from its initial position to whatever you set it to, which might be enough to rip off the rotor.
Kang is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 03:52 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.