A new tweak for Reverb to keep it smooth - Page 10 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-15-2020, 05:02 PM   #91
Quekel
Member
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 138
Default

Tried the update and love it!
Flying in 60Hz as in the same quality in 90Hz

Keep the quality setting on "best visual quality"
If you change it to "Optimise for performance" the objects wont be rendered equally

Flying now on 30FPS "60Hz with motionvector"
Quality can be upped way more this way.

Now lets hope they can make something like ASW 2.0 for less artificats.

Can also confirm this fixed the incorrect render per eye for IL2!
Going to try XP11 after dinner

Love this fix!
__________________
i7 4790K 4.0Ghz / GTX1080 ZOTAC EXTREME PLUS / 16 GB DDR3 / SSD
A10C BF109 F14 F18 F5E FC3 HARRIER KA50 M2000C P51 SPITFIRE VIGGEN / NEVADA NORMANDY PERSIAN GOLF / WW2 ASSET

https://combatflight.nl/ De grootste Nederlandstalige DCS community

VR must have
Quekel is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2020, 08:26 PM   #92
YoYo
Senior Member
 
YoYo's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Poland / The Warsaw Pact
Posts: 1,978
Default

Quote:
Originally Posted by Quekel View Post
Just installed it, the slow ring version. that one is being updated once a month.

New WMR settings


Is this the new version of Windows (Insider programm)?

( https://www.reddit.com/r/WindowsMR/c...dset_settings/ ).
__________________
Webmaster of www.yoyosims.pl
http://forums.eagle.ru/signaturepics/sigpic4977_2.gif
Win 10 64, i9 9900k, GTX 2080Ti 11Gb OC, RAM 32Gb Corsair Vengeance LED OC@3200MHz,, 3xSSD+2xSSD M.2 NVMe, Predator XB271HU res.2560x1440 27'' G-sync, Sound Blaster Z + 5.1, TrackIR 5, [P3Dv5, DCS, RoF, Condor2, IL-2 CoD/BoX/FC,TC] VR HP Reverb v2
YoYo is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2020, 09:48 PM   #93
Crunchy
Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 302
Smile

Quote:
Originally Posted by Quekel View Post
Tried the update and love it!
Flying in 60Hz as in the same quality in 90Hz

Keep the quality setting on "best visual quality"
If you change it to "Optimise for performance" the objects wont be rendered equally

Flying now on 30FPS "60Hz with motionvector"
Quality can be upped way more this way.

Now lets hope they can make something like ASW 2.0 for less artificats.

Can also confirm this fixed the incorrect render per eye for IL2!
Going to try XP11 after dinner

Love this fix!
Why have you changed your setting to "motionvector" instead of leaving it set at "auto"? I thought motionvector was so that you got 45fps? How are you getting 30 fps when motionvector sets it to 45 fps?

Last edited by Crunchy; 01-16-2020 at 03:57 PM.
Crunchy is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2020, 09:56 PM   #94
pimp
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Texas
Posts: 1,422
Default

Quote:
Originally Posted by Crunchy View Post
Why have you changed your setting to "motionvector" instead of leaving it set at "auto"? I thought motionvector was so that you got 45fps? So How are you getting 30 fps when motionvector sets it to 45 fps?
He's getting 30fps because his refresh rate is 60Hz. If motionvector is set, you'll always get half of your refresh rate.
__________________
i9 9900k @5.1GHz h100i |Asus ROG Strix Z390 E-Gaming | Samsung NVMe m.2 970 Pro 512GB | LPX 32GB DDR4 3200MHz
EVGA RTX 2080ti FTW3 Ultra | Reverb | HOTAS Warthog | Saitek Flight Pedals
pimp is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2020, 10:14 PM   #95
YoYo
Senior Member
 
YoYo's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Poland / The Warsaw Pact
Posts: 1,978
Default

Quote:
Originally Posted by pimp View Post
He's getting 30fps because his refresh rate is 60Hz. If motionvector is set, you'll always get half of your refresh rate.
It isnt true, if your PC can handle it You will see stable 60 FPS with 60 Hz also with motionreprojection "on".
Motionreprojection works as 60Hz=60FPS and if GPU/CPU lose FPS below this level software cuts FPS to half of this level. The same with 90Hz.
__________________
Webmaster of www.yoyosims.pl
http://forums.eagle.ru/signaturepics/sigpic4977_2.gif
Win 10 64, i9 9900k, GTX 2080Ti 11Gb OC, RAM 32Gb Corsair Vengeance LED OC@3200MHz,, 3xSSD+2xSSD M.2 NVMe, Predator XB271HU res.2560x1440 27'' G-sync, Sound Blaster Z + 5.1, TrackIR 5, [P3Dv5, DCS, RoF, Condor2, IL-2 CoD/BoX/FC,TC] VR HP Reverb v2

Last edited by YoYo; 01-15-2020 at 10:32 PM.
YoYo is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2020, 10:35 PM   #96
speed-of-heat
Senior Member
 
speed-of-heat's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: UK
Posts: 1,561
Default

Quote:
Originally Posted by YoYo View Post
It isnt true, if your PC can handle it You will see stable 60 FPS with 60 Hz also with motionreprojection "on".
Motionreprojection works as 60Hz=60FPS and if GPU/CPU lose FPS below this level software cuts FPS to half of this level. The same with 90Hz.
No it really only works that way if you select auto...

https://docs.microsoft.com/en-us/win...-mixed-reality
__________________


SYSTEM SPECS: Hardware Intel Corei7-9700K @ 5.0 GHz, 32Gb RAM, EVGA 1080ti FTW 11Gb, Dell S2716DG, Thrustmaster Warthog + MFG Crosswinds V2, HP Reverb Pro SOFTWARE: Microsoft Windows 10 Pro x64, VoiceAttack & VIACOM PRO, TacView, CombatFlite

VR Stuff: My 2.5.5 DCS VR Settings, My 2.5.6. DCS VR Settings, Shaders MOD for VR.
speed-of-heat is online now   Reply With Quote
Old 01-15-2020, 11:09 PM   #97
YoYo
Senior Member
 
YoYo's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Poland / The Warsaw Pact
Posts: 1,978
Default

Quote:
Originally Posted by stuartaston View Post
No it really only works that way if you select auto...

https://docs.microsoft.com/en-us/win...-mixed-reality
Ok, I forget about permanently turning on option. ;>

But who use non auto? Its a case of stutter sometime. Auto works a lot of better in my opinion.
__________________
Webmaster of www.yoyosims.pl
http://forums.eagle.ru/signaturepics/sigpic4977_2.gif
Win 10 64, i9 9900k, GTX 2080Ti 11Gb OC, RAM 32Gb Corsair Vengeance LED OC@3200MHz,, 3xSSD+2xSSD M.2 NVMe, Predator XB271HU res.2560x1440 27'' G-sync, Sound Blaster Z + 5.1, TrackIR 5, [P3Dv5, DCS, RoF, Condor2, IL-2 CoD/BoX/FC,TC] VR HP Reverb v2
YoYo is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2020, 11:15 PM   #98
eaglecash867
Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 948
Default

Quote:
Originally Posted by YoYo View Post
Ok, I forget about permanently turning on option. ;>

But who use non auto? Its a case of stutter sometime. Auto works a lot of better in my opinion.
I have had the opposite experience. Mine works better when set to Motion Vector.
__________________
ASRock Z370 Professional Gaming i7, Intel i7 8700K Coffee Lake processor @4.7GHz, Corsair H105 Liquid Cooler, G.SKILL Ripjaws V Series 64GB DDR4 3400 memory, MSI GTX2080Ti Gaming X Trio 11GB video card, Samsung 840PRO 256MB SSD for Windows 10 64-bit OS, Samsung 850PRO 2TB SSD for program files, LG WH14NS40 Blu-Ray burner. HOTAS Warthog, Saitek Pedals, HP Reverb Pro, and Oculus Rift CV1. Partridge and pear tree pending.
eaglecash867 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2020, 01:43 AM   #99
pimp
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Texas
Posts: 1,422
Default

Quote:
Originally Posted by YoYo View Post
... if GPU/CPU lose FPS below this level software cuts FPS to half of this level. The same with 90Hz.
That's what I meant.
__________________
i9 9900k @5.1GHz h100i |Asus ROG Strix Z390 E-Gaming | Samsung NVMe m.2 970 Pro 512GB | LPX 32GB DDR4 3200MHz
EVGA RTX 2080ti FTW3 Ultra | Reverb | HOTAS Warthog | Saitek Flight Pedals
pimp is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2020, 04:23 AM   #100
speed-of-heat
Senior Member
 
speed-of-heat's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: UK
Posts: 1,561
Default

Quote:
Originally Posted by eaglecash867 View Post
I have had the opposite experience. Mine works better when set to Motion Vector.
Same.

I should be clear, with VR in its current state, there is no right answer, try lots of things, and keep on trying them because the various components (hardware, drivers, Windows, steam and dcs) keep on changing. And the interactions provide different results for different people.

For me, I like a consistent frame rate, and I can tell when it flips at 90hz between unrestricted and forcing 45. Partly this hardware limitations and partly the way my eyes work. And i find the ‘stutter’ jarring...

But, I also haven’t tried auto in an age, not since last decade so maybe it’s improved, I will give it a go tonight when I get home...
__________________


SYSTEM SPECS: Hardware Intel Corei7-9700K @ 5.0 GHz, 32Gb RAM, EVGA 1080ti FTW 11Gb, Dell S2716DG, Thrustmaster Warthog + MFG Crosswinds V2, HP Reverb Pro SOFTWARE: Microsoft Windows 10 Pro x64, VoiceAttack & VIACOM PRO, TacView, CombatFlite

VR Stuff: My 2.5.5 DCS VR Settings, My 2.5.6. DCS VR Settings, Shaders MOD for VR.

Last edited by speed-of-heat; 01-16-2020 at 06:31 AM. Reason: Reasons
speed-of-heat is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 09:20 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.