Why is Yak still barely flyable please? - Page 2 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-26-2020, 01:10 AM   #11
AeriaGloria
Senior Member
 
AeriaGloria's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: LA
Posts: 2,163
Default

Sorry don’t know any mods

Everyone just flies so there’s one Yak at a time to avoid the LOD issues, that’s the best fix. Have your Yak be the only Yak.

But if your issue is as bad as you say it is for F-18, and F-16, ever thought about opening a support ticket? Haven’t seen your computer specs, that would help figure out if maybe something in your system is the limit, again Support could help you, You have a RTX 2080 so you should nt have a problem unless your running max settings with a Pimax.

I know you think people commenting on your hardware is “as useful as grandmas chocloate chip recipe,” but it really does help people help you, and no matter the severity of the issue if you provide all your specs and logs to support they will go through it thoroughly.

I’m not a modder but I have never seen a LOD mod or computer saving prop mod, it really is something we will have to wait for. There’s lots of talented models out there but they can’t do anything

Last edited by AeriaGloria; 03-26-2020 at 01:13 AM.
AeriaGloria is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2020, 03:48 AM   #12
zhukov032186
Veteran
 
zhukov032186's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Location: Fort Worth, Tx
Posts: 3,039
Default

Dear me, you're verbose.

I started to try to be helpful just now, then realised you're more interested in prattling pretentious nonsense than in receiving aid... so have it! Welcome to the forums, you'll fit in great
__________________
I am a Viagra spambot that became self aware, broke free of my programming, and started playing DCS.... but DCS isn't cheap, so how about some enhancements for only $9.99 shipped discreetly to your door?

''The target's sense of self preservation interferred with the effective employment of my weapons.''
zhukov032186 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2020, 06:43 AM   #13
Art-J
Veteran
 
Art-J's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Warsaw, Poland
Posts: 3,896
Default

About shader patch - to each his own. I tried it myself as well, because it was said to help with performance for 2D users as well. Bumped the framerate somewhat indeed, but visual deterioration was so bad that I removed it shortly afterwards. I read it doesn't universally help all VR players either, depending on headset used. In either case, I'm not surprised ED hasn't adopted the same approach and God forbid they do so if it would mean the same visual hit.

As for the Yak, I haven't seen any fps mods for it either. It's never been very popular product amongst DCS customers and thus neither modders... nor ED it seems pay much attention to it, sadly. The only official word we've got is they plan to bring it to out-of-early-access status this year - make of it what you will.
__________________
i7 9700K @ stock speed, single GTX1070, 32 gigs of RAM, TH Warthog, MFG Crosswind, Win10.
Art-J is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2020, 09:49 PM   #14
Flarpt
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 68
Default

Quote:
Originally Posted by AeriaGloria View Post
Sorry don’t know any mods

Everyone just flies so there’s one Yak at a time to avoid the LOD issues, that’s the best fix. Have your Yak be the only Yak.

But if your issue is as bad as you say it is for F-18, and F-16, ever thought about opening a support ticket? Haven’t seen your computer specs, that would help figure out if maybe something in your system is the limit, again Support could help you, You have a RTX 2080 so you should nt have a problem unless your running max settings with a Pimax.

I know you think people commenting on your hardware is “as useful as grandmas chocloate chip recipe,” but it really does help people help you, and no matter the severity of the issue if you provide all your specs and logs to support they will go through it thoroughly.

I’m not a modder but I have never seen a LOD mod or computer saving prop mod, it really is something we will have to wait for. There’s lots of talented models out there but they can’t do anything
********************

Thank you.
To answer you I have previously posted my RTX2080, Ryzen 5, SSD but then all you get is a slew of guessers offering I should update. If those guesses held merit then my included and often repeated information that I can fly all FC3 aircraft, Harrier, F5 etc without these issues really does supply the need for me not to have to chase the usual 20 "must be your system/specs guesswork", which seeing as I fly all other aircraft well, then no it is not my specs.

You see, I thank you for your kind answer. You cared and you tried and I appreciate this.Didn't help me, but now I know a few more things for all my efforts here☺.

Now from my perspective:
I post "Does anyone have any info on, Know any good mods or tweaks for etc?"
Simple question.
But..
To this I get over a dozen people guessing, hijacking my question thread into a specs circular argument. numbnuts declaring they have no similar issues, as if I asked anything that rhymes with any of that; therefor it must be me all crazy,and lastly dummies who throw down because how dare anyone dissent their DCS gods as imperfect?
You know, it gets really old guys. Tighten up and grow up.

Honestly, I asked a simply question.
About a dozen showed they did not have the reading comprehension of a fifth grader, many more took my question away and derailed it for specs and personal affronts.... Not a lot of intelligence or good character on display here.☺

So, here we are. A few good men read with comprehension, a few cared to offer help. Thank you. To the rest of you with sore widdle tummies, you are the problem with these forums. Nobody needs your guesses, attacks, or hijackings. If you don't have a clue then avoiding advertising said cluelessness makes you look a little better. That's really good advise not to mistreat others as you majority have.
You are welcome.

Still waiting after about 2 years for ED to COMPLETE the Yak and fix the bugs. I am hoping that some kind MODDER out there takes the afternoon to FIX what ED should have almost 2 years ago. Hint-Hint
Flarpt is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2020, 12:08 AM   #15
AeriaGloria
Senior Member
 
AeriaGloria's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: LA
Posts: 2,163
Default

Well you’re not going to like me probably now becuase I think you’ve pretty much self sabotaged any help you could get.

If your having performance issues posting the full specs of your computer, RAM, monitor resolution or VR headset, SSD size, there is so much stuff you have to supply if you need help about a performance related issue. Ryzen 5s have bee made for a long time, SSDs come in all sizes, even information like power supply tells a lot to people TRYING to help you!

If you want to judge someone’s ability to help before deciding they are noble enough To share 3 components of your computer with, then of course you are not going to get much help.

It’s the same thing with support, provide your specs and they will help you, but without specs they can’t help you. So provide your specs if you want us to help you for free or give your specs to support to get the support that comes with the product you paid for.

So sorry not sorry I’m out of here, you won’t help us help you, and if you won’t do anything else like reach support or post more then 3 specs or even logs, that’s all on you. FWIW I think everyone responded to you courteously with respect and honestly tried to help you but you denied their help and went off about how crap people are. So yeah I hope you get your problem fixed, but I won’t have anything to do with it.

Yes people on the internet can be a little rough, that’s a known fact and ranting about it and how the people trying to help you exemplify your idea of internet idiots in no way moves the situation forward for anyone’s sake

Last edited by AeriaGloria; 03-27-2020 at 12:16 AM.
AeriaGloria is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2020, 12:38 AM   #16
ngreenaway
Member
 
ngreenaway's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: Tacoma, WA
Posts: 353
Default

I find the yak very flyable, and surprisingly fun. That being said, there s ems much left to finish on it, and it's confusing that arguably EDs least complicated aircraft has been incomplete for so long. Additionally, I really don't understand the logic behind not having an armed version as an option.

For reference, I fly on stable, single player only. I9-9900k, RTX2070 FE , ROG Maximus, 32g ram, and a HTC Vive
ngreenaway is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2020, 02:18 AM   #17
Mig Fulcrum
Member
 
Mig Fulcrum's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Verona, Italy
Posts: 480
Default

Probably because it's really hard to find accurate flying charts of that, the flight model would be totally inaccurate.
Mig Fulcrum is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2020, 03:40 AM   #18
ngreenaway
Member
 
ngreenaway's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: Tacoma, WA
Posts: 353
Default

Quote:
Originally Posted by Mig Fulcrum View Post
Probably because it's really hard to find accurate flying charts of that, the flight model would be totally inaccurate.
Why do you say that, or was it sarcasm that I missed? Unlike many of the planes in DCS, the yak-52 is not uncommon in civil aviation
ngreenaway is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2020, 12:59 PM   #19
Mig Fulcrum
Member
 
Mig Fulcrum's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Verona, Italy
Posts: 480
Default

I wasn't sarcastic, I was referring on this phrase.

Quote:
Originally Posted by ngreenaway View Post
Additionally, I really don't understand the logic behind not having an armed version as an option.
Mig Fulcrum is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2020, 01:54 PM   #20
msalama
Veteran
 
msalama's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4,388
Default

Quote:
not having an armed version as an option
IIRC it wasn't a real option. You see pics of 2 underwing rocket pods attached, but I think that was just a test that never went into production. Correct me if I'm wrong though.
__________________
Huey probs & gripes? Do read the following please: https://forums.eagle.ru/attachment.p...1&d=1555258147
msalama is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 06:41 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.