2.5.1 update 1 SLI cloud flicker - Page 2 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-30-2018, 06:33 AM   #11
Drag80
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Islamabad
Posts: 290
Default

So.....Sli is totally dead after the last few updates. First there was cloud flicker and now to make make matter worst, second card is not scaling at all.

DCS was awsome in SLI. Now forced to run on medium settings on single 1070.

I dont know Why they have killed multi gpu support.

Drag80 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2018, 09:40 AM   #12
Con
Junior Member
 
Con's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: DCS world
Posts: 96
Default

Also got the cloud flicker in both Release and Beta . Unable to play this sim .
is it possible ``Can you turn off clouds . ??
__________________
Sniper G1 - Z87 ~ i5 - 4690k @ 4.5 - GameRock 1070 Premium - HyperX 16:GB @ 1866 - Win10 - 64bit Pro - T-50 Mongoose - VKB T-bar Rudders - Trackir4 . I'm
Con is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2018, 04:18 PM   #13
prccowboy
Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 151
Default

Quote:
Originally Posted by Drag80 View Post
So.....Sli is totally dead after the last few updates. First there was cloud flicker and now to make make matter worst, second card is not scaling at all.
I still have the performance increase (scaling is working) in 2.5.2.20143 with nearly double the framerates using my SLI tweaks vs. single card BUT the cloud flicker (introduced in 2.5.1) is unbearable.

Last edited by prccowboy; 08-14-2018 at 04:22 PM.
prccowboy is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2018, 04:53 PM   #14
davidzill
Member
 
davidzill's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Southern California
Posts: 455
Default

I've shelved my second 1080Ti for now until SlI is a truly supported technology. In DCS, Prepar3d, Ghost Recon...on and on and on, SLI causes more problems than it increases performance. Great marketing tool to get people to spend $$$ on more cards though.
__________________
Asus ROG Maximus X Apex
Core I7 8700K @ 5.3Ghz / Liquid cooled (Kraken X62)
32GB DDR4 RAM 3200ghz
EVGA 1080 Ti SC
Acer X5280HK G-SYNC 4K Monitor
ASUS Essence STX II Sound Card
Samsung 960 Pro M.2 PCI-E SSD 2TB
Windows 10 Professional 64
Latest drivers
davidzill is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2018, 02:56 PM   #15
Juksen
Junior Member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 4
Default

Hi!

I've found a two ways (a really bad one) to disable clouds, and also the flickering:

1.- on :\DCS World\Config\Effects\clouds.lua edit:

Code:
useOPSClouds =true
useEdgeClouds =false
clouds =
{
to
Code:
useOPSClouds = false
useEdgeClouds =true
clouds =
{
This will show clouds, they will be just really ugly.

2.- To disable (completely I think) clouds rendering, on:
:\DCS World\Config\Effects\ParticleSystem2\cloud.lua

Change:
Code:
EffectRadius =400.000000,

to:
Code:
EffectRadius =1.000000,

This won't show no clouds at all. I am not sure what happens when you pass thru a cloud.


The problem seems to be linked to some low-quality rendering of distant clouds, as the nearest ones do not flicker. I did not find a way to render all the clouds in high quality (near clouds) mode. That could be the best solution.


BTW, I also found that the thing that was keeping me from being able to use SLI was activating Nvidia experience Overlay. Now I get 99% use on one GPU and around 50-70% on the other one.

Have a nice day!

Last edited by Juksen; 08-15-2018 at 03:04 PM.
Juksen is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2018, 07:08 PM   #16
prccowboy
Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 151
Default

Quote:
Originally Posted by Juksen View Post
Hi!

I've found a two ways (a really bad one) to disable clouds, and also the flickering:
Juksen,
Thanks for the input. I had attempted your first method before, BUT it introduces a strange cockpit flicker (in the A-10C at least) so I gave up.

However, your second method (EffectRadius =1.000000) seems to work without causing new problems. Hopefully I can now play DCS with the SLI performance gain (albeit without clouds). Although I wish DCS would just roll back the cloud rendering to whatever they had in 2.5.0 where everything worked great with SLI
prccowboy is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2018, 09:21 AM   #17
TinPony
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 6
Default

Update after update and still no fix. I'm forced to play only missions I create myself with no clouds. Campaigns I paid money for are useless. Is a shame such a modern game lacks a decent game engine seems to be stuck in the 90's.
TinPony is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2018, 10:42 AM   #18
Drag80
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Islamabad
Posts: 290
Default

Multiple GPUs worked just fine until 2.5.1. Cloud flicker is so annoying. Someone please fix this.
Drag80 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2018, 09:02 AM   #19
Snowblind
Junior Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: United Kingdom
Posts: 50
Default

So the cloud flicker is now fixed, but no matter what SLI Bits i use, i get worse performance with sli on than with two cards, if anyone has it working, please let me know how you did it
__________________
8700k @5ghz delided and custom loop cooled (EKWB)
Asus Maxiumus X code
Tiatn Xp SLI (custom loop cooled) with high bandwidth SLI bridge
32GB DDR4 corsair vengeance RGB @3000
1TB Samsung 960 pro NVME
1TB samsung 850 evo
2TB WD black HDD
Define R6 blackout TG case
MFG crosswind TM Warthog Track IR5
ASUS PG348Q 100hz 34 ultrawide gsync

[/I]https://imgur.com/a/VjNEllM
Snowblind is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2018, 09:20 PM   #20
prccowboy
Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 151
Default

Quote:
Originally Posted by Drag80 View Post
Multiple GPUs worked just fine until 2.5.1. Cloud flicker is so annoying. Someone please fix this.
Fixed in 2.5.3.21235. No more flicker, good SLI performance

Quote:
Originally Posted by Snowblind View Post
So the cloud flicker is now fixed, but no matter what SLI Bits i use, i get worse performance with sli on than with two cards, if anyone has it working, please let me know how you did it
These are the settings I use for SLI => https://forums.eagle.ru/showpost.php...3&postcount=65
prccowboy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 07:27 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.