No Procedures ? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-25-2018, 07:41 PM   #1
Shrike88
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Missouri
Posts: 283
Default No Procedures ?

Greetings.

Just picked up the 430. However I try to do as much research on these modules before purchasing them, and frankly Im a little upset if what I have found, or lack of finding is correct.

I looked through the Entire BST NS430 Manual and there are a plethora of sections that discuss Instrument approach procedures as well as SIDs/STARs etc. So one of the main reasons of wanting this was to add functionality to many of the aircraft that do not have advanced NAV with the popup 430.

I am unable to find any database IAP for any airport in the caucuses as well as nothing being loaded for arrivals or departures section. I figured for the insane length of time the Caucuses map and several years for the 430 being out there would be a database available. Not to mention it discusses them in the manual.

Am I wrong and there are approaches for Sochi etc. ? Or is this just something they cut and pasted into the manual and have never added to the map ?

Is there a way I can add via a text editor then if there are not ? a configurable .lua with the database ?




Thanks



EDIT: Seems like there are only a few IA procedures. however you have to build a FP before being able to add them. Secondly does anyone know if we can permanently store user waypoints in the .lua or something similar ?

Last edited by Shrike88; 07-26-2018 at 02:57 PM. Reason: Some found
Shrike88 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2018, 09:01 PM   #2
Roman_Actual
Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Location: USA
Posts: 34
Default

Tracking this as well.

Sent from my XT1710-02 using Tapatalk
Roman_Actual is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2018, 11:31 PM   #3
SmilingBandit
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 20
Default

I was wondering the same thing. I fired up NNTR and Henderson had a GPS and a VOR approach but there’s not much in the Caucuses.

But that’s kind of okay because there’s no CDI either. :/
SmilingBandit is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2018, 11:51 PM   #4
Shrike88
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Missouri
Posts: 283
Default

Yea seems inconsistent what approaches / arrivals there are. You would think for Sochi there would be a plethora of approaches available. Also seems like issues loading the approaches, following per the manual on the FP setup. Need to work on this further and test.

So procedures for URMO - Beslan But not for Sochi ? kinda ironic is it Russian airports only ? Dont understand the logic or the lack of database possibly ?

Last edited by Shrike88; 07-26-2018 at 01:47 AM.
Shrike88 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 11:17 AM   #5
flanker0ne
Senior Member
 
flanker0ne's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Rome Italy
Posts: 1,279
Default

Perhaps a consecuence of the new Caucasus scenery!?!
__________________
AMVI Forum , Youtube Channel , Facebook Page
flanker0ne is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 01:50 PM   #6
Ramsay
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: UK
Posts: 1,220
Default

Quote:
Originally Posted by Shrike88 View Post
Secondly does anyone know if we can permanently store user waypoints in the .lua or something similar ?
Not ATM.

I fear that like DCS's gun cameras that don't save screen shots for mission debrief/review, the NS430 will remain a 'gimmick' module without the basic functionality of the real unit i.e. save settings, flight plans, USR waypoints, etc.

Quote:
Originally Posted by flanker0ne View Post
Perhaps a consecuence of the new Caucasus scenery!?!
No, it was the same in 1.5.7

Last edited by Ramsay; 08-10-2018 at 01:57 PM.
Ramsay is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 03:49 PM   #7
Nero.ger
Member
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 645
Default

does someone know how the REAL thing loads data? is there an USB port for a Stick?
__________________
'controlling' the Ka50 feels like a discussion with the Autopilot and trim system about the flight direction.
Nero.ger is online now   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 04:04 PM   #8
some1
Senior Member
 
some1's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Poland
Posts: 1,595
Default

The real one has SD card slot.
__________________

Owned modules & betas: A-10C; Ka-50; P-51; FW-190D; UH-1; FC; FC2; FC3; L-39C/ZA; MiG-15bis; F-86F Sabre; Bf 109 K-4; F-5E; Mi-8MTV2; M-2000C; SA-342; MiG-21bis; C-101 Aviojet; Hawk T.1A; Spitfire IX; AJS 37; AV-8B;NTTR; PG
Hardware: Virpil T-50CM, Hotas Warthog, Hotas Cougar, Slaw Rudder, Wheel Stand Pro, GVL224 Trio Throttle, Thrustmaster MFDs, Saitek Trim wheel, Trackir 5, Rift CV1
some1 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 08:38 PM   #9
Nero.ger
Member
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 645
Default

so, ED you know what you need to do. Give us the ability to write our own "SD-Cards".
__________________
'controlling' the Ka50 feels like a discussion with the Autopilot and trim system about the flight direction.
Nero.ger is online now   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 11:48 PM   #10
Shrike88
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Missouri
Posts: 283
Default

Quote:
Originally Posted by Nero.ger View Post
so, ED you know what you need to do. Give us the ability to write our own "SD-Cards".
Completely agree +1

Or at least the user waypoints and info /. Flight plans can get saved to the user data folder just as screen shots and user preferences and bindings.


This way can be recalled any time we play on any server or mission.
Shrike88 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
430 approach, iap, ils, instrument approaches, star

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 12:10 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.