Jester backup wheel - Page 5 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-03-2020, 03:25 PM   #41
Sandman1330
Senior Member
 
Sandman1330's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Alberta, Canada
Posts: 1,079
Default

Quote:
Originally Posted by Hollywood_315 View Post
Hi there
This is not reproducible: make sure you are running latest plugin (2.5.22.2) and AIRIO (2.5.9) version.
Confirm in DCS options/Special/F-14 Radio Menu and PTT Behavior is set to default.
All confirmed - latest versions, and radio menu behaviour set to default.

I think I know what the issue is, though not the cause. Attached is a screenshot of my VA window. As you can see, as soon as the Jester - Options command is recognized, VA stops listening, even when the PTT is still being held (you can see that I release the PTT after it has already stopped listening). So therefore, even though I'm holding the PTT and still seeing the backup window in front of me, VA has stopped listening for commands.

It's possibly a VA problem vice a Vaicom problem, but I'm not sure what would cause this?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Voiceattack.jpg
Views:	15
Size:	60.8 KB
ID:	244063  
__________________
Ryzen 9 3900X / Asus Crosshair VI Hero X370 / Corsair H110i / EVGA GTX 1080ti FTW3 / 32Gb G.Skill TridentZ 3200 / Samsung 960 Evo M.2 / Virpil Warbrd base + VFX and TM grips / Saitek X56 Throttle / Saitek Pro Combat pedals / Rift S
Sandman1330 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2020, 06:52 PM   #42
Hollywood_315
Member
 
Hollywood_315's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 987
Default

OK to narrow down can you provide your settings please for ICS Hot Mic, Release Hot and VoIP integrations.
Also to confirm if this occurs in SP or MP and whether it is repeatable across different missions.
To exclude VA profile as a factor, suggested to import a fresh .vap profile via Config tab/Export for testing.
Enable Debug Mode and look for any out of the ordinary log messages.
Thanks
__________________
There is no spoon.



VAICOM PRO plugin for DCS World
www.vaicompro.com
Hollywood_315 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2020, 11:21 PM   #43
Sandman1330
Senior Member
 
Sandman1330's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Alberta, Canada
Posts: 1,079
Default

Quote:
Originally Posted by Hollywood_315 View Post
OK to narrow down can you provide your settings please for ICS Hot Mic, Release Hot and VoIP integrations.
Also to confirm if this occurs in SP or MP and whether it is repeatable across different missions.
To exclude VA profile as a factor, suggested to import a fresh .vap profile via Config tab/Export for testing.
Enable Debug Mode and look for any out of the ordinary log messages.
Thanks
Thanks for the help!

Occurs in SP and MP, and is repeatable. Settings are in the screenshots (I don't know what you mean by release hot and VOIP integrations, but hot mic is off)

New VAP didn't help (I did run the finish steps and everything again to get it to recognize Jester, but it did. The same problem presented itself as before).

Debug mode enabled, results attached.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Voiceattack1.jpg
Views:	12
Size:	115.9 KB
ID:	244089   Click image for larger version

Name:	Voiceattack3.jpg
Views:	13
Size:	268.9 KB
ID:	244090  
__________________
Ryzen 9 3900X / Asus Crosshair VI Hero X370 / Corsair H110i / EVGA GTX 1080ti FTW3 / 32Gb G.Skill TridentZ 3200 / Samsung 960 Evo M.2 / Virpil Warbrd base + VFX and TM grips / Saitek X56 Throttle / Saitek Pro Combat pedals / Rift S
Sandman1330 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2020, 12:51 PM   #44
Hollywood_315
Member
 
Hollywood_315's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 987
Default

Can you check if there's a change in behavior if you disable SRS Integration, SRS PRTT mapping and/or when switching VOIP Control to Broadcast Parallel.
__________________
There is no spoon.



VAICOM PRO plugin for DCS World
www.vaicompro.com
Hollywood_315 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2020, 04:43 PM   #45
Sandman1330
Senior Member
 
Sandman1330's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Alberta, Canada
Posts: 1,079
Default

Quote:
Originally Posted by Hollywood_315 View Post
Can you check if there's a change in behavior if you disable SRS Integration, SRS PRTT mapping and/or when switching VOIP Control to Broadcast Parallel.
Disabling SRS PTT and SRS integration did nothing, however - disabling dynamic switching fixed the problem.

Diving deeper into it, turning dynamic switching back on (with SRS PTT and SRS integration on) but disabling auto switch also fixed the problem.

Therefore it appears auto switch is the culprit?
__________________
Ryzen 9 3900X / Asus Crosshair VI Hero X370 / Corsair H110i / EVGA GTX 1080ti FTW3 / 32Gb G.Skill TridentZ 3200 / Samsung 960 Evo M.2 / Virpil Warbrd base + VFX and TM grips / Saitek X56 Throttle / Saitek Pro Combat pedals / Rift S
Sandman1330 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2020, 08:04 AM   #46
Hollywood_315
Member
 
Hollywood_315's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 987
Default

Thanks for flagging, fixed for next update.
__________________
There is no spoon.



VAICOM PRO plugin for DCS World
www.vaicompro.com
Hollywood_315 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 04:24 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.