C-101 update - Page 59 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-16-2018, 06:13 AM   #581
shagrat
ED Translator
 
shagrat's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Germany
Posts: 8,677
Default

Quote:
Originally Posted by Bonz View Post
The story went off track a bit. I'm not getting any braking when I apply pressure to the rudder pedal toes. I've tried it selecting Invert, and then Slider then both together and then neither. I've tried using Saturation in both X and Y. I've created a large Dead Zone and no Dead Zone. Nothing works. I have several other DCS aircraft and they all work as advertised. It's just the C-101 that doesn't. Does anyone have this working? Or is it just me? I looked using buttons rather than axis. Those two items are not selectable for any of my controllers.
Two Rigs (CH Products Pro Rudders and TM Warthog Rudders). Any help is appreciated.
Bonz
No, you are not the only one. I had the same testing the brake axis' yesterday.
__________________
Shagrat

- Flying Sims since 1984 -
Win 10 | i5 7600K@4.0GHz | 32GB | GeForce GTX 1080 8GB - Acer XB280HK 28" 4k | TrackIR5 | Simshaker & Jetseat | TM HOTAS Warthog custom build extension | MFG Crosswind Rudder Pedals | TM Cougar MFDs |a hand made UFC and an AHCP | Oculus Rift & controller
shagrat is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2018, 06:23 AM   #582
shagrat
ED Translator
 
shagrat's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Germany
Posts: 8,677
Default

Quote:
Originally Posted by Vibora View Post
It's just a caster wheel where you use differential braking to move the nosewheel, to do that you press the toe brakes in the pedals. There's no effect when using rudder unless you have enough aerodynamic pressure in the vertical tail (vertical stabilizer plus rudder), which happens at or above around 40 kts.
Yep. Like in the Hawk.
__________________
Shagrat

- Flying Sims since 1984 -
Win 10 | i5 7600K@4.0GHz | 32GB | GeForce GTX 1080 8GB - Acer XB280HK 28" 4k | TrackIR5 | Simshaker & Jetseat | TM HOTAS Warthog custom build extension | MFG Crosswind Rudder Pedals | TM Cougar MFDs |a hand made UFC and an AHCP | Oculus Rift & controller
shagrat is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2018, 09:21 AM   #583
Vibora
ED Testers Team
 
Vibora's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Madrid
Posts: 6,751
Default

Quote:
Originally Posted by shagrat View Post
Currently there seems to be none, at least not in 2.5 Openbeta. Both pedals inside the cockpit move, but testing it yesterday, there was no noticable braking effect.
Normal behavior for SFM, it's an SFM restriction, sorry. In fact the changelog we added on 04-22-2016 was: Toe brakes animation added.
__________________
Roberto "Vibora" Seoane
Alas Rojas




Vibora is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2018, 09:45 AM   #584
shagrat
ED Translator
 
shagrat's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Germany
Posts: 8,677
Default

Quote:
Originally Posted by Vibora View Post
Normal behavior for SFM, it's an SFM restriction, sorry. In fact the changelog we added on 04-22-2016 was: Toe brakes animation added.
Yes,that's what I said in the first place. I was astonished to see a mentioning of working brake axis assignment with SFM.

I really hope you guys get the EFM implemented soonish. We really need a MP dual seat trainer with western avionics.
__________________
Shagrat

- Flying Sims since 1984 -
Win 10 | i5 7600K@4.0GHz | 32GB | GeForce GTX 1080 8GB - Acer XB280HK 28" 4k | TrackIR5 | Simshaker & Jetseat | TM HOTAS Warthog custom build extension | MFG Crosswind Rudder Pedals | TM Cougar MFDs |a hand made UFC and an AHCP | Oculus Rift & controller
shagrat is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2018, 06:15 PM   #585
Bonz
Junior Member
 
Bonz's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 90
Default

Are folks using a keyed button to brake the aircraft or just pulling the emergency brake at the end of the landing roll? I can switch to the back seat and fly the aircraft... Is in possible currently for someone else to jump in the backseat and fly? If so how?
Bonz...

Last edited by Bonz; 03-16-2018 at 06:17 PM.
Bonz is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2018, 06:19 PM   #586
kontiuka
ED Translator
 
kontiuka's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Ottawa, Canada
Posts: 3,378
Default

Quote:
Originally Posted by Bonz View Post
Are folks using a keyed button to brake the aircraft or just pulling the emergency brake at the end of the landing roll? I can switch to the back seat and fly the aircraft... Is in possible currently for someone else to jump in the backseat and fly? If so how?
Bonz...
I just use the [w] key to brake. Multiplayer is not yet supported.
kontiuka is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2018, 06:25 PM   #587
Jester986
Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 496
Default

I bound the w wheel brake to the lever on my warthog.
Jester986 is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2018, 03:22 PM   #588
Vibora
ED Testers Team
 
Vibora's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Madrid
Posts: 6,751
Default

Quote:
Originally Posted by Sirius View Post
I hope the AvioDev guys figure out multi-crew spot on just like Polychop-Simulations, they really seemed to know how to do it. Whenever the whole issue is fixed in multiplayer, we can look forward to flying together in the same plane.
It's simply an SFM restriction. Can't have dual cockpit in MP with SFM, it needs AFM. And we need some time to polish AFM before releasing it, right now it's just in alpha state.
__________________
Roberto "Vibora" Seoane
Alas Rojas




Vibora is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2018, 03:24 PM   #589
112th_Rossi
Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Herefordshire, UK
Posts: 1,264
Send a message via MSN to 112th_Rossi
Default

Quote:
Originally Posted by Vibora View Post
...right now it's just in alpha state.
That's ok. Hand it over...
112th_Rossi is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2018, 06:59 PM   #590
Vibora
ED Testers Team
 
Vibora's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Madrid
Posts: 6,751
Default

Quote:
Originally Posted by 112th_Rossi View Post
That's ok. Hand it over...
wait a bit more.
__________________
Roberto "Vibora" Seoane
Alas Rojas




Vibora is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 08:35 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.