Mirage Seems Slower when Afterburners + Can't Shoot Magics - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2019, 05:06 AM   #1
redmantab
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Newport Beach Cali
Posts: 166
Default Mirage Seems Slower when Afterburners + Can't Shoot Magics

Team,

Love this aircraft. Love the updated cockpit. I've completed the Mirage Campaign and also about 10 missions of the Red Flag Mirage (been a bit, can't recall exact name). I know this jet pretty well. Over the last few months or so, all of a sudden somethings are different....

1 - She really seems slower then going afterburners. I've dropped fuel tanks, tried everything, did the recent updates slow her down? I swear I don't have brakes on etc. Any ideas?

2 - I'm able to fire the Matra D missiles. Once I'm behind a sitting duck airplane in a mission I created....I'm able to easily switch to the mode that kind of feels like it auto locks on a target when its closer (forget that name too, please bear with me)....once I'm "auto locked on" I can click the 530 D on the cockpit and it lights up....boom I can fire. The far left missile, the magic's, I click on them all day long.....that little button never lights up. I've tried manually using the radar to lock the target and the "auto lock" mode. Any ideas?

Thank you in advance. Pardon my not remembering the names ...but I learned this beauty in VR AND while not speaking French....so over time I just learned what's where and mostly what it means.

Thank you in advance!
redmantab is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2019, 07:02 AM   #2
gabuzomeu
Member
 
gabuzomeu's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 290
Default

Hi,
There has been a change some time ago: you can only select missiles using the hotas
Chuck guide is your friend. https://www.mudspike.com/chucks-guid...-mirage-2000c/
__________________
Details:
Asus Z-170E, Intel i5-6600K @ 4.2GHz, 16GB RAM
MSI GTX970 Gaming 4G
Win 10 Home
gabuzomeu is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2019, 08:46 AM   #3
redmantab
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Newport Beach Cali
Posts: 166
Default

Quote:
Originally Posted by gabuzomeu View Post
Hi,
There has been a change some time ago: you can only select missiles using the hotas
Chuck guide is your friend. https://www.mudspike.com/chucks-guid...-mirage-2000c/
Kind of you to reply, but it seems you weren't too thorough reading what I said....

- I mentioned in my my post that I'm able to click on one of the missiles (Matra D but I can't click on Magics)....so you must not be correct that you can only select missiles using the hotas. Also, any thoughts on my speed/afterburners comment as well?

Cheers.
redmantab is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2019, 12:44 PM   #4
sedenion
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,168
Default

Quote:
Originally Posted by redmantab View Post
- I mentioned in my my post that I'm able to click on one of the missiles (Matra D but I can't click on Magics)....so you must not be correct that you can only select missiles using the hotas..

You can only select Magic using the HOTAS, and you no longer can using the PCA Button. However, to select the 530D, you have to select it using the PCA button. It seem strange, but this is how the real one behave, according people who know.
sedenion is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2019, 01:18 PM   #5
redmantab
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Newport Beach Cali
Posts: 166
Default

Quote:
Originally Posted by sedenion View Post
You can only select Magic using the HOTAS, and you no longer can using the PCA Button. However, to select the 530D, you have to select it using the PCA button. It seem strange, but this is how the real one behave, according people who know.
Ahhhh. Ok, neat. Ty.

Also, any thoughts on my speed/afterburners comment as well? She feels so much slower than she used to be and the afterburners don't provide any louder audio...like...at all. It used to.
redmantab is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2019, 01:30 PM   #6
Nooch
Senior Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Reality
Posts: 1,538
Default

The "aircraft seems slower" issue is something I have noticed on the Hornet as well. I haven't created a thread yet because I wanted to collect more evidence and find out the possible cause. It probably affects all jets in DCS by the way. On the Hornet I've noticed that it sometimes wouldn't give me full afterburner even though my throttle was set to max.
Nooch is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2019, 03:16 PM   #7
tugais
Junior Member
 
tugais's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Paris, France
Posts: 41
Default

A few weeks ago I was flying formation at Mach 2.3, FL400. Launched the game a few seconds ago and achieved the same result over the Strait of Hormuz. I'm running the stable release.
__________________
3rd Wing | 4/33 Vexin * VK-94
A furore Normannorum, libera nos Domine
tugais is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2019, 10:46 PM   #8
redmantab
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Newport Beach Cali
Posts: 166
Default

Quote:
Originally Posted by sedenion View Post
You can only select Magic using the HOTAS, and you no longer can using the PCA Button. However, to select the 530D, you have to select it using the PCA button. It seem strange, but this is how the real one behave, according people who know.
Would you please elaborate, specifically, on how I select the Magic using the Hotas? What command etc am I looking for? I use x52 flight sticks btw. Thank you sir.
redmantab is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2019, 11:13 PM   #9
baltic_dragon
3rd Party Campaign Creator
 
baltic_dragon's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: I am Polish
Posts: 3,979
Default

Hey redmantab! For Magics you'll want to use the 3-position switch, IIRC called Weapons Select Switch. It switches between Magics in AA mode / Guns in AA mode / PCA selection. It is true that now in order to activate the Magics you have to use your HOTAS. I am working on an updated version of the manual.
__________________
Released DLC Campaigns
THE ENEMY WITHIN 3.0 for A-10C (more info) (trailer)
F-15C: THE GEORGIAN WAR for F-15C (more info) (trailer)
M-2000C RED FLAG (more info) (trailer)
Please check my FACEBOOK PAGE for the latest news and information.
baltic_dragon is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2019, 07:21 PM   #10
redmantab
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Newport Beach Cali
Posts: 166
Default

Quote:
Originally Posted by baltic_dragon View Post
Hey redmantab! For Magics you'll want to use the 3-position switch, IIRC called Weapons Select Switch. It switches between Magics in AA mode / Guns in AA mode / PCA selection. It is true that now in order to activate the Magics you have to use your HOTAS. I am working on an updated version of the manual.
Thanks Baltic Dragon! That will help alot! Also, just curious, am I right that many of the aircraft feel a bit "slower"? The afterburners aren't even audible anymore. What gives?
redmantab is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 11:30 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.