Harrier/Tarawa "Broken" on cold start. Starts in F10 menu. - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-05-2019, 12:20 AM   #1
Mezsh
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 45
Default Harrier/Tarawa "Broken" on cold start. Starts in F10 menu.

Are you aware of the AV-8B/Tarawa bug? it's "broken" any Harrier mission that starts cold and dark on the Tawara (Inc. training missions). it was fine a couple of weeks ago, so something in the last 2 or 3 updates has broken it. The problem being that when you click "fly mission", the mission starts on the F10 menu, with no way of being able to get into the jet, and even if you change the mission to a hot/air start, it just freezes. Please fix soon, the AV-8B is pointless without carrier ops.
Mezsh is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2019, 12:38 AM   #2
emibat
Junior Member
 
emibat's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: 32TNR1651936944
Posts: 77
Send a message via MSN to emibat
Default

Me too. I can't use AV-8 from Tarawa. Player or AI both the same.
Not from Ramp. Only from Runway.
__________________
emibat is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2019, 03:25 AM   #3
Preacher316
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 24
Default

Yes me too. Went back to a mission that worked fine before last update. Harriers jump off the Tarawa and descend into the ocean and crash. Definitely a bug with "TAKEoff from runway". The mission worked fine many times of use before. Made no changes and now they crash just after takeoff.
Preacher316 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2019, 01:15 PM   #4
=DECOY=
Senior Member
 
=DECOY='s Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: West Sussex, United Kingdom
Posts: 2,201
Default

Thanks for making us aware, I have passed to get looked at ASAP !
__________________

Razbam Community Manager
Water cooled i7-7700K oc at 5Ghz | 2080ti | 32GB DDR4 Ram | Virpil T50 | Warthog Throttle | Saitek Peddles | Rift S
Razbam Website | Facebook Page | Offical Razbam YouTube Channel


=DECOY= is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2019, 01:20 PM   #5
Zeus67
3rd Party Developer
 
Zeus67's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Ecuador
Posts: 3,080
Default

Hello folks.
Thanks for your advise. As always we need a track file so we can check the issue. Sometimes we are unable to reproduce the problem and this is where the track file comes into play.
__________________
"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning."

"The three most dangerous things in the world are a programmer with a soldering iron, a hardware type with a program patch and a user with an idea."
Zeus67 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2019, 02:36 PM   #6
Mezsh
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 45
Default

How do I insert a track file? it's pretty easy to make one, just go to the main training mission for carrier ops and click "fly" mission, you'll get the same result and will be able to make your own track file. It seems to be broken for all Tarawa cold starts, but seems to work OK for hot start missions... which brings me to my next bug... If I don't take off immediately from the carrier, my wingman (somehow) just falls off the front of the carrier into the sea (creating a huge splash over the bow of the ship), but strangely, is still sat behind me on the carrier. If I take off immedaitely, he joins me in the air, no problem, but I have literally seconds to prepare my cockpit for takeoff to prevent this, but I'm more concerened with the cold starts being "broken" and the mission starting in the F10 map with no way to get into the jet...
Mezsh is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2019, 04:05 PM   #7
Mezsh
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 45
Default

Well this thread went cold quickly...
Mezsh is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2019, 05:18 PM   #8
irfanahmed1979
Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Lahore, Pakistan
Posts: 254
Default

I have the same problem. Just waiting for the Devs to fix it.
__________________
CPU: Core i7 7700k, Mobo: GA-Z270x Gaming 7 rev. 1, RAM: 2 x 8GB DDR4 Corsair Vengeance 3200 MHz, GPU: Zotac GTX 1060 Amp Edition, SSD: Samsung 850 pro 512 GB, SSD: 2 x Samsung 850 EVO 512 GB (RAID 0), Intel 530 Series 240GB SSD, HDD: WD 2TB Caviar Black, TrackIR 5, Logitech Extreme 3D Pro, CH PRO Pedals.
irfanahmed1979 is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2019, 06:20 PM   #9
Bogey Jammer
Member
 
Bogey Jammer's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Frankistan
Posts: 699
Default

Quote:
Originally Posted by irfanahmed1979 View Post
I have the same problem. Just waiting for the Devs to fix it.
But to fix it they are waiting for you to post a track !
__________________
I own :
FC3 МиГ-21бис МиГ-15бис Ми-8МТВ2 Mirage 2000C Ka-50 F-5E Bf109K-4 SA342 A-10C МиГ-19 F/A-18C Fw-190A8
I'll buy :
МиГ-23МЛД & МЛА МиГ-27К МиГ-25 F-14A Mirage III F-4E any IJ plane 1950' Korea Dynamic campaign module
Bogey Jammer is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2019, 10:59 AM   #10
irfanahmed1979
Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Lahore, Pakistan
Posts: 254
Default

Quote:
Originally Posted by Bogey Jammer View Post
But to fix it they are waiting for you to post a track !
Ok, so if I choose Takeoff from Runway then I spawn on the Tawara with engines started and ready for takeoff. However, if I choose Takeoff from Ramp then this happens:

(Track file uploaded)
Attached Files
File Type: trk Harrier_Tarawa_RampStart.trk (26.8 KB, 36 views)
__________________
CPU: Core i7 7700k, Mobo: GA-Z270x Gaming 7 rev. 1, RAM: 2 x 8GB DDR4 Corsair Vengeance 3200 MHz, GPU: Zotac GTX 1060 Amp Edition, SSD: Samsung 850 pro 512 GB, SSD: 2 x Samsung 850 EVO 512 GB (RAID 0), Intel 530 Series 240GB SSD, HDD: WD 2TB Caviar Black, TrackIR 5, Logitech Extreme 3D Pro, CH PRO Pedals.
irfanahmed1979 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 01:25 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.