Auto Hover 2.5 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-11-2018, 02:21 PM   #1
Erk104
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Missouri
Posts: 162
Default Auto Hover 2.5

Auto hover appears to not work at all. I have tried to engage when in single pilot mode both in Multiplayer and in Single player mode.






Any help would be appreciated maybe its something I am doing wrong!!!
Erk104 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 02:50 PM   #2
Devrim
Veteran
 
Devrim's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Turkey
Posts: 4,355
Default

Auto hover works. Could you please send a track? Let's see what you're doing wrong.

Because auto hover enables in certain conditions. Watch your vertical and horizontal speed. I don't want to be a smart a$$ but, if you don't know what I'm talking about, I suggest you to read the manual.

See you.
__________________
i7-2600 @3.4GHz | Corsair Veng. 16GB @1600MHz. | MSI nVidia GTX970 | Samsung 850EVO 256GB SSD (Win7HPx64)
Samsung 27" LS27D590P & Samsung 20" SyncMaster206BW | Saitek X-55 Rhino & Rudder | Trustmaster MFD Cougars | Logitech G13 & G230 & G510 & PZ55 SwitchPanel | TIR5
MY MODS
PLEASE! > Microstutters ● Pauses ● Freezes ● Z-Fighting ● Mouse Offset

Last edited by Devrim; 02-11-2018 at 02:54 PM.
Devrim is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 03:12 PM   #3
Esac_mirmidon
Veteran
 
Esac_mirmidon's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Ferrol, Spain
Posts: 5,958
Send a message via MSN to Esac_mirmidon
Default

Tested and working.
__________________
" You must think in russian.."


Windows 7 Home Premium-Intel 2500K OC 4.6-SSD Samsung EVO 860-GTX 1060 KFA2- 6G RAM-1920x1080

Hotas Rhino X-55-MFG Crosswind Rudder Pedals -Track IR 4
Esac_mirmidon is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 05:08 PM   #4
henhag
Junior Member
 
henhag's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Germany
Posts: 25
Default

The auto hover is working fine, but sometimes it is tricky to engage it.

Set the NADIR so it displays your ground speed (TERRE on the lower and V.S./ DER. on the upper dial).
You can only engage the Auto Hover when ground speed is below 16km/h, vertical speed is almost zero and pitch/bank angles are not excessive.

If you turn the artificial horizon knob (ART./ VIS /VHF/ DOP) to the DOP position, it will give you a nice hover assist.
The knob is located on the right side of the instrument panel, above the battery, alternator and generator switches.
Quote:
- Changed the ART/VIS/VHF/DOP selector function when in DOP position
Now in DOP position the vertical and horizontal bars of the main horizon will show respectively the lateral and longitudinal speeds of the helicopter.
SA-342M Gazelle » Gazelle change log 11/20/2017
__________________
i7-4790K | ASUS 1080TI | Oculus Rift CV1 | WHS | TWCS | Crosswind | MFD | Monstertech.de mounts
henhag is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 06:10 AM   #5
drPhibes
Member
 
drPhibes's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Norway
Posts: 856
Default

I have had some trouble with the auto hover lately (it was impossible to engage it with the assigned keyboard and joystick inputs, even though the ground speed was close to zero, and the vertical velocity and bank angle was within spec), but re-doing all my SA342 control assignments fixed it.
drPhibes is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 06:44 AM   #6
=Pedro=
Senior Member
 
=Pedro='s Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: EPLL
Posts: 1,251
Default

Quote:
Originally Posted by drPhibes View Post
I have had some trouble with the auto hover lately (it was impossible to engage it with the assigned keyboard and joystick inputs, even though the ground speed was close to zero, and the vertical velocity and bank angle was within spec), but re-doing all my SA342 control assignments fixed it.
__________________
| i7 6700K@4.8GHz | Gigabyte GTX 1080Ti 11 GB | 16 GB DDR4 | TrackIR 5 | TM Warthog HOTAS | MFG Croswinds |
=Pedro= is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 06:02 PM   #7
Erk104
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Missouri
Posts: 162
Default

I will take another look at it. I haven't flown the gazelle in several months. I felt I was fairly confident with it in the past... I will give it another shot and scrutinize my hover and vertical speeds a bit more closely... If I continue to have problems I will post a track.
Erk104 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2018, 01:07 AM   #8
Erk104
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Missouri
Posts: 162
Default

I cannot get auto hover to work... The default key bind is Q and I have it mapped to my hotas. However during this flight I tried numerous times to get the auto hover to engage and it does not. Please help!!!
Attached Files
File Type: trk 20180213.trk (394.4 KB, 23 views)
Erk104 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2018, 04:05 AM   #9
Ramsay
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: UK
Posts: 1,870
Default

Quote:
Originally Posted by Erk104 View Post
I cannot get auto hover to work... The default key bind is Q and I have it mapped to my hotas. However during this flight I tried numerous times to get the auto hover to engage and it does not. Please help!!!
As I use a force feedback stick, there is no guarantee your track played correctly but at no time did I see the helicopter stable.

In the 1 min 40 sec track I watched, the ADI 'DOP' mode wasn't turned on to assist monitoring lateral/longitudinal drift and the vertical velocity on the VVI wasn't stabilised near 0 m/s.

Auto hover will hold an established hover, with close to zero drift and zero ascent/descent.



It won't engage if there is any significant drift or vertical velocity.

It is easier to establish a stable hover closer to the ground where there are good visual clues for drift, etc. in the track I watched, the helicopter ended up at 300 m (1000 ft), where I would use the ADI DOP mode to confirm zero drift before trying to engage auto hover..

I attach a track of a pickup and 3.5m AGL auto hover check at Batumi.

Edit:

Note - As I suspected, I needed to disable Force Feedback in "DCS/Options/Misc" to see your track (and joystick inputs) play correctly (a low level hover over the taxiway) , so to watch my track - "DCS/Options/Misc: Force Feedback" probably needs to be temporarily enabled.

I didn't see anything obviously wrong in your track but hopefully setting ADI 'DOP' mode will help
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Tacview SA342 Autohover issue Erk104 -20180213_trk.JPG
Views:	365
Size:	132.1 KB
ID:	179075   Click image for larger version

Name:	Tacview SA342 Pickup and Autohover-20180214_trk.JPG
Views:	346
Size:	130.0 KB
ID:	179078   Click image for larger version

Name:	Autohover Check, Screen_180214_051303.jpg
Views:	997
Size:	104.1 KB
ID:	179079  


Last edited by Ramsay; 07-04-2018 at 02:24 PM.
Ramsay is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2018, 11:42 AM   #10
Devrim
Veteran
 
Devrim's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Turkey
Posts: 4,355
Default

Quote:
Originally Posted by Erk104 View Post
I cannot get auto hover to work... The default key bind is Q and I have it mapped to my hotas. However during this flight I tried numerous times to get the auto hover to engage and it does not. Please help!!!
That's interesting. I watched it. Even if you stabilize the Gazelle, autohover doesn't engage.

But, What more interesting is that if I take controls at the begining of the track, I can engage hover. And I say, "Hover works." but if I wait a while and then take controls, I can't engage hover either. That's weird.

I uploaded my track Erk. Watch it. See how I engage hover. If you see with no problem, take controls and try it in same track. I'm curious what will be happened.

See you.
Attached Files
File Type: trk TestHover.trk (850.7 KB, 13 views)
__________________
i7-2600 @3.4GHz | Corsair Veng. 16GB @1600MHz. | MSI nVidia GTX970 | Samsung 850EVO 256GB SSD (Win7HPx64)
Samsung 27" LS27D590P & Samsung 20" SyncMaster206BW | Saitek X-55 Rhino & Rudder | Trustmaster MFD Cougars | Logitech G13 & G230 & G510 & PZ55 SwitchPanel | TIR5
MY MODS
PLEASE! > Microstutters ● Pauses ● Freezes ● Z-Fighting ● Mouse Offset
Devrim is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 10:29 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.