Open Source Helios - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-05-2015, 09:38 PM   #1
=AN=Ripper
Junior Member
 
=AN=Ripper's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Brazil
Posts: 80
Send a message via ICQ to =AN=Ripper
Default Open Source Helios

Good news from Gadroc.

Open Source Helios

Submitted by Gadroc on Sat, 01/03/2015 - 18:51

http://www.gadrocsworkshop.com/node/19119#comment-form

Source code for Helios is now available for people to look at and start working on extensions, mods and updates. You can find the code on github (https://github.com/Gadroc/helios). I would ask that we try and keep it centralized. Fork the repository and setup a pull request for your changes. I'd rather not see a bunch of distributions. Consider the master tree beta for 1.5 of helios. No new features but a few bug fixes and cleaned out all DRM and consolidated all the modules a little cleaner. There is still a decent amount of cruft.

I am working on a new website and thinking through how I would like to co-ordinate a roadmap for features / design changes. I have about 5 different source trees where I've started rewriting different sections of the code.

A few of the main lines of work that need to be done:
1) Revisit the configuration and plugin management systems. These could be cleaned up and streamlined a bit. Plug-ins should have an initialization routine and central interface to create things, instead of each control and interface being annotated. This is necessary for a few beta things I have around spurning saitek IPS modules.
2) Create a Helios rendering API instead of residing straight on top of WPF.
3) Implement rendering API on top of DirectDraw or Direct3D
4) Implement remote rendering into rendering API (to support remote screens like iOS, Android and Raspberry Pi rendering clients)
5) Create a gauge composer to allow anyone to create the graphics to create new gauges with out coding.
__________________
http://forums.eagle.ru/signaturepics/sigpic71517_1.gif
MOBO: Gigabyte GA-Z87X-UD3H; CPU: Intel i7 4770k; RAM 2x 8gb Crucial Ballistix Tactical; PSU: Antec 850w; VGA: ATI HD7970; SSD+HDD [url=http://youtu.be[/url]
=AN=Ripper is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2015, 10:04 PM   #2
agrasyuk
Senior Member
 
agrasyuk's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Buffalo Grove, IL
Posts: 1,755
Default

Good news indeed
__________________
Anton.

My pit build thread .
Simple and cheap UFC project
agrasyuk is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2015, 10:16 PM   #3
Snacko
Senior Member
 
Snacko's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Columbus, Ohio USA
Posts: 1,107
Default

Yes, very good news.

I personally would like to see Helios be able to simply send keystrokes so you could use it with other games.
__________________
- ҉ - My Computer: - ҉ -
Intel I7-6700K 4.00 ghz (OC'ed @ 4.8ghz) ││ Asus Maximus VIII Extreme ││ G.Skill Ripjaws V Series 64GB (4 x 16GB) DDR4 3200 ││ Thermaltake Water 3.0 Ultimate 360MM
GeForce GTX 1080 TI 11gb ││ Corsair 850watt ││ 2x SanDisk 250gb(SSDs Raid0) ││ 2x WD 300gb ││ 1x WD 1tb ││ 3x Acer 28" ││ 1x 28" Touchscreen


- ҉ - Blackshark Cockpit Trainer - ҉ -
-- Thread -- ♥ Download
Snacko is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2015, 10:24 PM   #4
Thick8
Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 546
Default

Very cool. I couldn't fly without Helios. I have all the planes but only fly the A-10c. It will be very cool if I can start using for all the aircraft.
I have one request. Would someone please make the radios work again? I hate having to pull my mouse down to set frequencies.
Thanks.
John
__________________
AMD Ryzen 1700 @ 4.1Ghz—Zotac Articstorm 1080ti GPU--32Gb Corsair DDR4/3000– Custom geothermal cooling loop with a homemade 40' copper heat exchanger 35' in the ground
Samsung Odyssey VR headset
55” 1080p TV so my wife can watch me get blown out of the sky
TM:WH, Saitek pedals, and a VR chair in the works
Thick8 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2015, 10:53 PM   #5
Gadroc
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ohio, USA
Posts: 1,056
Default

Quote:
Originally Posted by Snacko View Post
Yes, very good news.

I personally would like to see Helios be able to simply send keystrokes so you could use it with other games.
Ugh.. It's been able to do that from the beginning. Every profile has a keyboard interface in it be default.
__________________
Gadroc's Workshop - Home of Helios the Original Panel & Gauges for DCS-A10C, DCS-BS and Flaming Cliffs 2.
Gadroc is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2015, 11:41 PM   #6
s1man
Junior Member
 
s1man's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Plymouth, UK
Posts: 29
Default

This is great news indeed
After all the hard work Gadroc put in i would love to see a number of people take up the challenge of helping out on this project.
__________________
s1man is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2015, 06:20 PM   #7
Snacko
Senior Member
 
Snacko's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Columbus, Ohio USA
Posts: 1,107
Default

Quote:
Originally Posted by Gadroc View Post
Ugh.. It's been able to do that from the beginning. Every profile has a keyboard interface in it be default.
Hmm. I remember looking for it, but couldn't figure it out. I didn't see any profiles for anything but DCS and Falcon 4 on your site.. And so I asked a friend (OverDhill) who uses it for IL2 and he said he used a bunch of different software somehow to get it to work. I found what he did so confusing.. But I do see your keyboard interface now. I'll just have to figure it out.

EDIT:
Took me about 20 minutes to get it working. Sweet!!
__________________
- ҉ - My Computer: - ҉ -
Intel I7-6700K 4.00 ghz (OC'ed @ 4.8ghz) ││ Asus Maximus VIII Extreme ││ G.Skill Ripjaws V Series 64GB (4 x 16GB) DDR4 3200 ││ Thermaltake Water 3.0 Ultimate 360MM
GeForce GTX 1080 TI 11gb ││ Corsair 850watt ││ 2x SanDisk 250gb(SSDs Raid0) ││ 2x WD 300gb ││ 1x WD 1tb ││ 3x Acer 28" ││ 1x 28" Touchscreen


- ҉ - Blackshark Cockpit Trainer - ҉ -
-- Thread -- ♥ Download

Last edited by Snacko; 01-06-2015 at 07:16 PM.
Snacko is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2015, 12:03 AM   #8
=AN=Ripper
Junior Member
 
=AN=Ripper's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Brazil
Posts: 80
Send a message via ICQ to =AN=Ripper
Default

I'm looking forward to see all capacity of the library's EOS
__________________
http://forums.eagle.ru/signaturepics/sigpic71517_1.gif
MOBO: Gigabyte GA-Z87X-UD3H; CPU: Intel i7 4770k; RAM 2x 8gb Crucial Ballistix Tactical; PSU: Antec 850w; VGA: ATI HD7970; SSD+HDD [url=http://youtu.be[/url]
=AN=Ripper is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2015, 01:36 AM   #9
Gadroc
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ohio, USA
Posts: 1,056
Default

A great start would be someone wanting to help with DCS BIOS integration and extending DCS BIOS to do BlackShark and FC3 (Limited Data Available but can pull some sim data).
__________________
Gadroc's Workshop - Home of Helios the Original Panel & Gauges for DCS-A10C, DCS-BS and Flaming Cliffs 2.
Gadroc is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2015, 01:38 AM   #10
sobe
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,042
Default

and the Mig 21 and the F86 (or am I asking for to much?)
__________________
Trackir4 using the latest Trackir 5 software, Win10 Pro [Creator Update] updated from Win7Pro Pro 64Bit, Intel(R) Core™ i5-2500 3.30 GHz 6M Intel Smart Cache LGA115 , GigaByte GA-Z68XP-UD4 Intel Z68 Chipset DDR3 16GB Ram, GTX MSI Gaming 1060 [6 GB] Video Card, Main Monitor 1 on left 1920x1080 Touchscreen Monitor 2 on right 1920x1080 .
sobe is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 07:22 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.