NOW AVAILABLE: Community A-4E-C Mod - Page 140 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-20-2019, 07:58 PM   #1391
salsantana
Junior Member
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 23
Default

YEAH, can't wait to start 'er up. I grew up essentially on US Naval Academy campus, attended Naval Academy Primary School....my bus stop was outside USNA Chapel where an A-4 and F-4 sat on display..... we'd climb inside the engine cavities hoping for a way into the cockpit The Blue Angels flew both of these in the 60's. The A-4's kind of the neglected kid of the bunch, but highly appreciated by many pilots. It may not have the futuristic styling of the F-18 but it was an agile screamer. THANK YOU for this....... a mild case of dream-come-true I'd love to see the F-4 Phantom added in future, especially after seeing so many Blue Angels' shows with those beasts and the many stories from pilots I worked with for a decade. There's no thunder like 6 Phantoms on full AB climbing for the fleur-de-lis..... such music.
salsantana is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2019, 03:58 AM   #1392
heclak
Member
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 221
Default

Quote:
Originally Posted by warbirdguy1 View Post
Do you guys want me to record the sounds of switches and rotaries being moved so you may use them in your mod? In the coming months I will be acquiring more real A-4 Skyhawk hardware for my build.

I would be interested to what sounds we can get! Are you on discord? It would be easier to discuss details there.

Quote:
Originally Posted by warbirdguy1 View Post
In addition I hope in the future we will have some method of extracting the radar screen from the game so I may use my real radar bezel and superimposition in from of an LCD monitor.

I don’t believe the code has been written for exporting yet. I’ll need to find the time to get around to that. I’ll add that to the issue tracker.

I’m curious what connection does the radar use and if the internal display still works. It might be more interesting if the original display can be used.
heclak is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2019, 08:33 AM   #1393
BlackLibrary
Member
 
BlackLibrary's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Nbg, Franken (Ger)
Posts: 367
Default

For the Export: i got it the simple way.
i have defined the right and left MFD from the A10 that works with the most planes.

for the a4

add this line:
Code:
try_find_assigned_viewport("RIGHT_MFCD")
here: Saved Games\DCS\Mods\aircraft\A-4E-C\Cockpit\Scripts\RADAR\Indicator\init.lua

before the last one. ( startup_print("radar HUD: load end") )

made a lua for monitor setup:

Code:
LEFT_MFCD =
{
     x = 0;
     y = 1250;
     width = 550;
     height = 550;
}

RIGHT_MFCD =
{
     x = 730;
     y = 1250;
     width = 550;
     height = 550;
}
the valves are mine may not work for you

Last edited by BlackLibrary; 04-21-2019 at 02:45 PM.
BlackLibrary is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2019, 01:06 PM   #1394
DmitriKozlowsky
Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Northbrook, Ill USA. Haifa, Israel
Posts: 409
Default

So in v 1.3 (latest) bunch of things are screwy.
Bombs no longer release.

Master Arm ON
Pylon ON (center)
Fuse Nose/Tail
Function: Bombs
Mode Sel: Step Pair or Ripple Pairs.
AWRS: 2 Pwr On light is lit.
Sight set.
Aircraft in slight dive.
RELEASE WEAPON pressed.

and

No release. Nada. Zero. Worked fine in 1.0.2
DmitriKozlowsky is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2019, 02:22 PM   #1395
Mumby
Junior Member
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 83
Default

According to page 19 in this guide,

https://docs.google.com/presentation...1cb905973_34_5

"As station 3 does not have a station of equal priority, no weapon will be released from station 3 in STEP PAIRS or RIPPLE PAIRS."

So I would expect no bombs to drop, but I'm not sure how you made it work in previous versions. New feature?

Cheers
Mumby is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2019, 02:56 PM   #1396
heclak
Member
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 221
Default

Quote:
Originally Posted by DmitriKozlowsky View Post
So in v 1.3 (latest) bunch of things are screwy.
Bombs no longer release.

Master Arm ON
Pylon ON (center)
Fuse Nose/Tail
Function: Bombs
Mode Sel: Step Pair or Ripple Pairs.
AWRS: 2 Pwr On light is lit.
Sight set.
Aircraft in slight dive.
RELEASE WEAPON pressed.

and

No release. Nada. Zero. Worked fine in 1.0.2
Quote:
Originally Posted by Mumby View Post
According to page 19 in this guide,

https://docs.google.com/presentation...1cb905973_34_5

"As station 3 does not have a station of equal priority, no weapon will be released from station 3 in STEP PAIRS or RIPPLE PAIRS."

So I would expect no bombs to drop, but I'm not sure how you made it work in previous versions. New feature?

Cheers
Yup. Both PAIRS mode will not allow the centre pylon to release weapons. I rewrote the weapons logic in v1.3 to update the operation of the AWRS. Earlier versions had the operation logic incorrect.

Edit: There isn't any warning to indicate a problem. This aircraft requires the pilot to be extremely familiar with the aircraft. Do let me know if you have any questions.

Last edited by heclak; 04-21-2019 at 03:01 PM.
heclak is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2019, 03:17 PM   #1397
Mumby
Junior Member
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 83
Default

Thanks heclak for all the hard work!
Mumby is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2019, 07:04 PM   #1398
wereferret
Junior Member
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 4
Default

Hey if you are still building out components for your A4 simpit I just noticed there are a couple of ARC-51's and, randomly, cockpit vents up on ebay:

https://www.ebay.com/itm/Aircraft-Co...YAAOSws65TpnpX

https://www.ebay.com/itm/A-4-Skyhawk...wAAOSwmblZ2QZN

https://www.ebay.com/itm/USN-USMC-A-....c100005.m1851

Last edited by wereferret; 04-24-2019 at 07:08 PM.
wereferret is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2019, 10:33 PM   #1399
Robert31178
Senior Member
 
Robert31178's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Location: Norfolk, VA
Posts: 1,472
Default

I can drop bombs from center pylon in 1.03. Just ran down a convoy using high drags the other night. Not sure why it is happening for others.
Robert31178 is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2019, 12:11 AM   #1400
heclak
Member
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 221
Default

Quote:
Originally Posted by Robert31178 View Post
I can drop bombs from center pylon in 1.03. Just ran down a convoy using high drags the other night. Not sure why it is happening for others.


Are you doing it an AWRS mode that isn’t STEP PAIRS or RIPPLE PAIRS? It is correct to be able to release from the centre pylons from the other modes. It should not release from the centre pylon in PAIRS modes. That is an accurate weapon logic.
heclak is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 02:07 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.