Multi-monitor set-up guide & help (unofficial) - Page 80 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-20-2015, 11:35 PM   #791
steve2112
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Phuket, Thailand
Posts: 180
Default

thanks for the replies everyone. i'm new to DCS but used to play falconBMS a while ago and was unable to set that up on falcon too. anyhow, maybe i'll just play with putting my MFDs on a side monitor.

i noticed this discussion is all specific to the A10. do all these tips also work with the f15?
steve2112 is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2015, 06:33 AM   #792
klem
Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 885
Default

Quote:
Originally Posted by steve2112 View Post
thanks for the replies everyone. i'm new to DCS but used to play falconBMS a while ago and was unable to set that up on falcon too. anyhow, maybe i'll just play with putting my MFDs on a side monitor.

i noticed this discussion is all specific to the A10. do all these tips also work with the f15?
My post works with all cockpits once you sort out the resolutions, if they are different. If you have a good sized monitor you get a good sized instrument panel and may not need to overlay the MFDs specially. It depends on how much you want to set the zoom in or out.
__________________
klem
56 RAF 'Firebirds'


ASUS ROG Strix Z390-F mobo / i7 8086A @ 5.0 GHz / 32Gb DDR4 RAM / EVGA GTX980 GPU 4Gb superclocked / 500Gb and 256Gb SSD SATA III 6Gb/s + 2TB storage / Windows 10 Home 64bit / 3 x 27" monitors @ 5760x1080 + 27" 1920x1080 in Tee format / TrackIR4 with TrackIR5 software / X52 HOTAS + X45 miscellaneous controls / CH Controls Manager
klem is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2015, 03:21 AM   #793
viper_6436
Junior Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 3
Default MFD Help

I have a 5 monitor setup. 3 are 1920 x 1080. The others are the 800 x 600 Lilliput displays.

I am trying to see if someone can write a lua file for me or help in this task. No clue how to do this.

I have the 3 monitors setup up in a row and the 2 lilliput monitors side by side below the other monitors.

How do i configure them for the a10 warthog for mfd display? Can even send money via paypal for working lua.
viper_6436 is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2015, 08:43 AM   #794
Lilkiki
Member
 
Lilkiki's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: France
Posts: 560
Default

Quote:
Originally Posted by viper_6436 View Post
I have a 5 monitor setup. 3 are 1920 x 1080. The others are the 800 x 600 Lilliput displays.

I am trying to see if someone can write a lua file for me or help in this task. No clue how to do this.

I have the 3 monitors setup up in a row and the 2 lilliput monitors side by side below the other monitors.
Could you please show a screenshot of your DisplayLink Manager ?
For ex, here is mine : http://www.fsfiles.org/flightsimshot...anstitre-1.jpg

And here are my LUA's for A-10C & KA-50
Attached Files
File Type: zip MonitorSetup.zip (913 Bytes, 88 views)
__________________
Lilkiki is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2015, 03:14 PM   #795
hansangb
Veteran
 
hansangb's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: New York
Posts: 4,499
Default

Quote:
Originally Posted by viper_6436 View Post
I have a 5 monitor setup. 3 are 1920 x 1080. The others are the 800 x 600 Lilliput displays.

I am trying to see if someone can write a lua file for me or help in this task. No clue how to do this.

I have the 3 monitors setup up in a row and the 2 lilliput monitors side by side below the other monitors.

How do i configure them for the a10 warthog for mfd display? Can even send money via paypal for working lua.
It's actually quite easy once you know what the values mean. I have to redo mine this afternoon, so if you don't have a working solution posted by then, I'll post mine.

I'm assuming your DisplayLink drivers are installed and identifiable by Windows? In display configuration of Windows, when you hit IDENTIFY you see the requisite numbers on all five displays, correct?
__________________
hsb
HW Spec in Spoiler
---
Spoiler:
i7-8700K Delid/OC'ed to 5.1GHz, EVGA Z370 MB, 32GB DDR4 3200MHz, EVGA 2080 Ti FTW3, NVMe+SSD, Win 10 x64 Pro, MFG, JetSeat, Warthog, TM MFDs, Komodo Huey set, CV1
hansangb is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2015, 09:01 PM   #796
napperdapper
Junior Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 3
Default

I'm having a small problem, not really sure how to figure out my combined resolution, as the spoiler image isn't working for me

I'm running dual monitors that consist of a 1920x1080p and a second 1024 x 768, (I bought it just for Abris <3)
napperdapper is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2015, 09:08 PM   #797
Gliptal
Senior Member
 
Gliptal's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Trento, Italy
Posts: 1,576
Default

Combined resolution should be h1+h2 x max(h1,h2).
Gliptal is online now   Reply With Quote
Old 12-26-2015, 09:12 PM   #798
napperdapper
Junior Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 3
Default

I have no clue what that is, but I'll try and use it! Thanks bae <3 :*


Edit : ahh think I get it now ty

Edit 2 : Okay, I got it. but the entire right half of my monitor seems to be cut out. Like the second monitor is still showing Abris, but the main "Center" is cut in half

Edit 3 : Okay its all golden now

Last edited by napperdapper; 12-26-2015 at 09:47 PM.
napperdapper is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2015, 02:55 AM   #799
hansangb
Veteran
 
hansangb's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: New York
Posts: 4,499
Default

Quote:
Originally Posted by viper_6436 View Post
I have a 5 monitor setup. 3 are 1920 x 1080. The others are the 800 x 600 Lilliput displays.

I am trying to see if someone can write a lua file for me or help in this task. No clue how to do this.

I have the 3 monitors setup up in a row and the 2 lilliput monitors side by side below the other monitors.

How do i configure them for the a10 warthog for mfd display? Can even send money via paypal for working lua.

OK, it looks like some syntax has changed. Let me explain how my setup below. As you can see I have three monitors that are 1920 X 1200. So the *total* width is 5760. Also, while the three monitors height is 1200, if you factor in the 600 for the Lilliputs (800 x 600 monitors), the total height is 1800. See picture below: (Note in the picture, I made a mistake and said the height is 2000. It should be 1800!





As you can see, the Windows identified order doesn't really matter. For me, monitor 2 is my "main monitor" And my *LEFT* MFCD is monitor #5 which is 800x600 Lilliput monitor. #4 is my right MFCD. But the way I setup my 8" monitors is like this:



As you can see, the right side of the *LEFT* MFD/Lilliput is covered. 7" is slightly too small, and 8" monitors have too much screen space. So I just covered it up and no one is the wiser! Also note that the left side of my *RIGHT* MFD is covered. This is important because it will affect how you configure the lua file.

Note that youll need to use an editor like Notepad++, Ultraedit, or VIM to create these files. Windows notepad may mess up the UTF formatted files.

My lua file (attached to this post) is called HSBMFD1.LUA You need to copy it to (I'm assuming your DCS is installed in the default C drive/location)

For Alpha 2.0 release:
C:\Program Files\Eagle Dynamics\DCS World 2 OpenAlpha\Config\MonitorSetup\


For Beta 1.5 release:
C:\Program Files\Eagle Dynamics\DCS World OpenBeta\Config\MonitorSetup\

For 1.2 GA release:
C:\Program Files\Eagle Dynamics\DCS World\Config\MonitorSetup\


Explanation of the contents of the LUA that I attached is as follows:


_ = function(p) return p; end;
name = _('HSBMFD1');

/* Note that the file name doesn't really matter. DCS will read the above "name= " and will display it CONFIGURATION section. */

Description = '3 Screens and L-R MultiMFD'
Viewports =
{
Center =
{
x = 0;
y = 0;
width = 5760;
height = 1200;
viewDx = 0;
viewDy = 0;
aspect = 4.8;
},

/* Here, I'm saying that I have one screen that's 5760 by 1200 and the aspect ration is 5760/1200 which equals 4.8. But this is *not* what you type in the CONFIGURATION screen - explained later. And one more note: I like to just use one 'wide' Center view port. You may prefer the Left, Center, Right approach that the default "3 Cameras" LUA uses. So adjust to suit your taste */

LEFT_MFCD =
{
x = 0;
y = 1200;
width = 525;
height = 525;
},


/* OK, this is easy. You can see from my first picture of Windows monitor setup screen that the left MFD/Lilliput starts at X= 0 (far left) and down by 1200 (below the #2 monitor in my example above.) I also used a program called PixelWindow to masure that MFCD size is 525 x 525 in size */



RIGHT_MFCD =
{
x = 1075;
y = 1200;
width = 525;
height = 525;
},

/* OK, so this is a little weird, right? Why is the "X" value at 1075? Shouldn't it just be 800? I even labeled it as X=800 and Y=1200 in my picture above The problem in my case is that I covered the left side of the *RIGHT* MFD. So there's some dead space that I have to take into account. For the LEFT MFCD, it didn't matter because the MFD is flush to the left side of the Lilliput monitor (X=0). In the above config, I told DCS that my MFCD's screen size is 525 x 525 starting from the left side of the monitor. The fact that I'm not using the full 800 pixels is beside the point for DCS. Now lets talk about hte right MFCD. How much do I need to move the right MFCDs "X" value by? Well, that's easy if you think about it. The monitor itself is 800 pixels wide. But I'm only using the right 525 pixels. So how much am I *not* using? How many pixels are covered up by my little cover? 275! (800-525). So that means that my *RIGHT* MFCD really starts at 800 (width of the left Lilliput) + 275 (the space that I covered up) which equals 1075. And again I'm telling DCS that the right MFCD is 525 by 525 pixels big. */


}

UIMainView = Viewports.Center
LEFT_MFCD = Viewports.LEFT_MFCD
RIGHT_MFCD = Viewports.RIGHT_MFCD


/* Now here's where it gets interesting. I couldn't get the old *working* config in the new alpha/beta release. I guess DCS changed how LUA files are read. I had to state at the bottom that the LEFT_MFCD is configured via "Viewports.LEFT_MFCD" section. */


OK, we're *almost* finished. After you copy the LUA file over, you need to configure DCS to use it. When you configure DCS Graphics option, you need to account for the *FULL* screen size of 5760 x 2000. Since our LUA file tells DCS to use 5760 X 1200 for the "center" (the main) screen, it's OK that we're specifying 5760X2000. See picture below:




Just type in 5760X2000. There's no pull down for it. Then just type in the aspect ratio as 4.8 (5760/1200 = 4.. And specify the MONITORS as HSBMFD1 (or whatever you changed it to).

That should do it. If you've followed along, you'll get the enjoy it like this:



I know it's not the best of resolution, but you get the idea. Notice the three monitors in use, along with working MFCDs. Enjoy.
Attached Files
File Type: lua HSBMFD1.lua (657 Bytes, 648 views)
__________________
hsb
HW Spec in Spoiler
---
Spoiler:
i7-8700K Delid/OC'ed to 5.1GHz, EVGA Z370 MB, 32GB DDR4 3200MHz, EVGA 2080 Ti FTW3, NVMe+SSD, Win 10 x64 Pro, MFG, JetSeat, Warthog, TM MFDs, Komodo Huey set, CV1

Last edited by hansangb; 03-11-2017 at 02:01 PM. Reason: mentioned attached lua file
hansangb is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2015, 02:56 AM   #800
hansangb
Veteran
 
hansangb's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: New York
Posts: 4,499
Default

I would have embedded the pictures directly, but I was running over the characters limit. Hence the link to the pictures. But you have three monitors, so just pull up the pictures in a different monitor!
__________________
hsb
HW Spec in Spoiler
---
Spoiler:
i7-8700K Delid/OC'ed to 5.1GHz, EVGA Z370 MB, 32GB DDR4 3200MHz, EVGA 2080 Ti FTW3, NVMe+SSD, Win 10 x64 Pro, MFG, JetSeat, Warthog, TM MFDs, Komodo Huey set, CV1
hansangb is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multi-monitor set up 28 inch wide screen 2*7 inch lilliput LCD's Mastiff Bugs and Problems 21 07-12-2012 01:34 AM
multi monitor config request. TOP and BOTTOM monitor hannibal Input and Output 3 08-02-2009 10:03 PM
multi screen set-up for lock on Cali Lock On: Flaming Cliffs 1 & 2 13 08-10-2006 01:32 AM
A Better A-10 & F-15, MiG-29 & Su-27 Cockpit & Skins Guide @LockOnFiles Updated 07/05 ThomasDWeiss Mods and Apps 2 08-09-2005 07:55 PM

All times are GMT. The time now is 11:03 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.