Jump to content

hornblower793

ED Closed Beta Testers Team
  • Posts

    1628
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by hornblower793

  1. Hello, until implementation of F14 Lantirn new commands in Vaicom, Is posible to use the "fake" vaicom Jester menu tu use these new commands? I don't see the way, so I can't use new commands with AIRIO activated in this momment.
    I don't think so, as the wheel is just a visual way to get the Vaicom options so Hollywood will need to change both

    Sent from my SM-T835 using Tapatalk

    • Like 1
  2. Sorry I have some difficulties to explain.
     
    It doesn't work when I say : "Tower request taxi"
    I works when I say : "Request taxi" or "tower" wait "request taxi"
     
    Is there an option to make "Tower request taxi" work ?
     
    thanks
    You either need to keep the pause or add the phrase you want to use as an alias

    Sent from my SM-T835 using Tapatalk


  3. Is it possible that VAICOM by itself opens radio commands window randomly during flight? I get this problem where during flight radio comms window opens by itself and i didnt push any of transmit buttons
     
    Sent from my M2003J15SC using Tapatalk
     
     


    It normally means something has got slightly corrupted. If shutting everything down and restarting doesn't work try:

    1. Close DCS and VA, copy Export.lua in your saved games > scripts folder and then delete export.lua. Restart to see if it works. Copy back any other lines in your saved export.lua (put them back in the same order). If still not fixed then

    2. Use the set custom path option in Vaicom config. Point this to your main DCS folder, tick fix reg, set the sliders the right way and then restart VA - go back into config and uncheck set custom path.

    If neither work, post your Vaicom log file here (with Vaicom debug turned on) and we will have a look.

    Sent from my SM-T835 using Tapatalk

    • Like 1
  4. If you have installed the 64-bit version of VoiceAttack (VA) and have used the Vaicom installer you will need to add an additional step.

    64-bit is a recent development for VA and the Vaicom installer still assumes VA is installed in the Program Files (x86) folder as a 32-bit program. You will therefore need to copy the files from Voiceattack\apps\vaicompro in the x86 folder to Program Files\Voiceattack\apps\vaicompro

    Sent from my SM-T835 using Tapatalk

  5. If it is not showing the module that normally means it is looking in the wrong place for DCS. Please could start VoiceAttack, open Vaicom config, turn on Debug on the Config tab, restart VA and then post the Vaicom logfile here (this will be found in the <voiceattack install dir>\apps\VAICOMPRO\logs folder.

     

    Please could you also post a screenshot of the Vaicom Config and MP tabs

     

    Like Max I am just a user, but between us and others on the forum we can normally sort issues

    • Like 1
  6. The information above is not quite correct - you do not need the 'Auto browse' feature for it to work. Auto browse allows you to switch tabs without just by saying the name of the tab, but also means that if you are elsewhere in the Kneeboard (e.g. on an airfield layout) it will switch back to the Vaicom tabs whenever a message comes in.

     

    Without auto browse on you have to say <tab>.....page (e.g. Texaco....page, air traffic....page) to bring the relevant tab up.

     

    You can use callsigns for the relevant tab - REF works with Chief as a page name (REF = Refueling)

  7. 14 hours ago, davescl said:

    Hi, sorry for bothering, but I watched many videos in youtube regarding Vaicom, and purchased the plugin for VoiceAttack, however I have been unable to make it work. I am sure it is my lack of knowledge but I feel frustrated and looking for help. I just need to do simple things:
    1.- communicate with the Tanker

    2.- assign a frequency to a radio (when I use the "tune" instruction It always end in the M channell)

     

    Funny though the tune instruction works without PTT, and when I try it I check the instructions log window in VoiceAttack and it says "command '******' is currently disabled for this session and was not executed.

    Another curious issue is that all spoken command in the Push to Talk category in Voice Attack, have a  (voice disabled) hint next to "Transmit TX* press/release.

     

    Sorry to bother with this but don't have any other place where to ask for help.

     

    Cheers,

     

    Dave

    Dave,

     

    It sounds like the configuration isn't right and the other issues are following on from that. Just checking that you have set up Voiceattack and Vaicom following the instructions in the Vaicom manual, and that you have correctly pointed Vaicom to your DCS install (standalone / steam and OB / stable) in the Vaicom config.

     

    Please could you post a screenshot of the (voice disabled) message.

     

    Are you on Discord? If so, I am happy to jump on a voice call at the weekend to work through this.

     

  8. I've just started using Vaicom again but I'm having CTD issues. The voiceattack app just crashes when I execute a command. Not all the time but enough to ruin my mission!
    Any ideas?
    Domestos
     
    Is it CTD or does VA just close leaving you in DCS with no voice commands?

    If the second one then try using the Vaicom app to start VA - if VA then closes during flight this will automatically restart it

    Sent from my SM-T835 using Tapatalk

    • Like 2
  9. I also have the Crosswinds Rudder Pedals from MFG-SIM.  I think they are great.  My old CH PRO Pedals failed after many years.
     
    I do have question for the group.  In DCS I have set the Toe Brakes up as Invert, but I am not sure if they should be checked as a Slider or not.  How does the groups set them up and what are the pros and cons of the Slider check box?   
     
    Many Thanks in Advance.  As you can imagine I am new to the game and my taxiing abilities leave a lot to be desired in the P-47 and especially the Spitfire.
    Yes to slider - it means that they are totally off when the pedals are not pressed and fully on when you have pushed them down

    Sent from my SM-T835 using Tapatalk

  10. I am suffering the same issue and I'm sure it was working a few days ago.
     
    It says the VAICOM profile is loaded but LCtrl-LAlt-C is having zero effect.
     
    image.png.4aef91026de9eda944767aee6936c000.png
     
    It does however recognize the joystick hot key to listen and acts upon the commands.
     
    Any idea why I am unable to open up VAICOM config?
    You have the keyboard disabled in VA (the middle icon on the right hand side of the screen) click on it to remove the red circle

    Sent from my SM-T835 using Tapatalk


    • Like 1
  11. 1 minute ago, filthymanc said:

    Yes, I was in the A10 2, going through my start procedure, and then I gave a command from my piggybacked profile and it switched to the inverse listening state everyone I press the ptt. I don't have either dice or herc mods

    Interesting - if you are OK with it, it might be worth posting the piggy-backed profile here and we could then see if we can replicate or spot an issue

  12. 5 minutes ago, filthymanc said:

    The problem happened again today. It's a phantom bug. Happened just the once. It doesn't like something.

    Do you know what you were doing at the time?

  13. I took some of the OC off my CPU - I am GPU limited anyway and it removed some very rare crash issues

     

    The 222559 log show you getting the DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED issue, which I think is related to OC or undervolting - if you search the forums for it there have been several threads recently - these might give you more information

     

    2021-07-01 22:25:58.483 ERROR   DX11BACKEND: DX device removed. Reason: 0x887A0006
    2021-07-01 22:25:58.508 WARNING LOG: 3 duplicate message(s) skipped.
    2021-07-01 22:25:58.508 ERROR   DX11BACKEND: failed to create vertex buffer. Reason: DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED
    2021-07-01 22:25:58.508 ERROR   DX11BACKEND: Failed assert `false && "failed to create vertex buffer"` at Projects\render\dx11backend_win8\Source\DX11BufferManager.cpp:416
    2021-07-01 22:25:58.508 ERROR   DX11BACKEND: failed to create vertex buffer. Reason: DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED
    2021-07-01 22:25:58.508 ERROR   DX11BACKEND: Failed assert `false && "failed to create vertex buffer"` at Projects\render\dx11backend_win8\Source\DX11BufferManager.cpp:416
    2021-07-01 22:25:58.513 ERROR   DX11BACKEND: DX device removed. Reason: 0x887A0006
    2021-07-01 22:25:58.624 WARNING LOG: 17 duplicate message(s) skipped.
    2021-07-01 22:25:58.624 ERROR   DX11BACKEND: failed to create vertex buffer. Reason: DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED
    2021-07-01 22:25:58.624 ERROR   DX11BACKEND: Failed assert `false && "failed to create vertex buffer"` at Projects\render\dx11backend_win8\Source\DX11BufferManager.cpp:416
    2021-07-01 22:25:58.624 ERROR   DX11BACKEND: failed to create vertex buffer. Reason: DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED
    2021-07-01 22:25:58.624 ERROR   DX11BACKEND: Failed assert `false && "failed to create vertex buffer"` at Projects\render\dx11backend_win8\Source\DX11BufferManager.cpp:416
    2021-07-01 22:25:58.624 ERROR   DX11BACKEND: failed to create vertex buffer. Reason: DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED
    2021-07-01 22:25:58.624 ERROR   DX11BACKEND: Failed assert `false && "failed to create vertex buffer"` at Projects\render\dx11backend_win8\Source\DX11BufferManager.cpp:416
    2021-07-01 22:25:58.624 ERROR   DX11BACKEND: failed to create vertex buffer. Reason: DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED
    2021-07-01 22:25:58.624 ERROR   DX11BACKEND: Failed assert `false && "failed to create vertex buffer"` at Projects\render\dx11backend_win8\Source\DX11BufferManager.cpp:416
    2021-07-01 22:25:58.629 ERROR   DX11BACKEND: DX device removed. Reason: 0x887A0006
    2021-07-01 22:25:58.724 WARNING LOG: 15 duplicate message(s) skipped.
    2021-07-01 22:25:58.724 ERROR   DX11BACKEND: failed to create structed buffer. Reason: DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED
    2021-07-01 22:25:58.729 INFO    EDCORE: try to write dump information
    2021-07-01 22:25:58.733 INFO    EDCORE: # -------------- 20210701-222559 --------------
    2021-07-01 22:25:58.734 INFO    EDCORE: DCS/2.7.2.8165 (x86_64; Windows NT 10.0.19041)
    2021-07-01 22:25:58.737 INFO    EDCORE: C:\Program Files\Eagle Dynamics\DCS World\bin\dxgi.dll

     

  14. 9 minutes ago, MagicSlave said:

    Sorry, I browsed through this thread and didn't realize there were some remedies that really worked. I will try as soon as I have time. Thank you!

    Do you have DiCE installed?

×
×
  • Create New...