Jump to content

sew333

Members
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by sew333

  1. Hi my pc: 108500K stock 4800mhz 2x16 GB DDR4 GSKILL 3000mhz XMP Seasonic Tx-850 Ultra Titanium Gigabyte Rtx 3090 Gaming OC Aorus Z490 Pro Gaming 1 TB SSD My pc i have 6 months,never had any WHEAS. I tested Control, Quake 2 rtx, Metro Exodus,3dmark port royal,battlefield 5,Serious Sam 4 and other games. No Wheas during 6 months,no bsods,no crashes. My system is updated to newest Win 10 H20. Today i run again Metro Exodus Enhanced Edition for 6 hours. After exiting game i check event logs and saw 1 WHEA Internal Parity Error. The exact WHEA 19 was like this: error source: unknown error source error type: internal parity error processor ir: 3 And my question is why one single WHEA appeared after 6 months on stock cpu?! I have only XMP on. But memtest no errors. Rma cpu then? MciStat0x9000004000010005 It just popped after 7 hours in Metro Exodus. I run Metro Exodus again for 10 hours no whea. Then again for 15 hours and no whea. So no worries about that once fluke?
  2. Hi my pc:108500K stock 4800mhz 2x16 GB DDR4 GSKILL 3000mhz XMP Seasonic Tx-850 Ultra Titanium Gigabyte Rtx 3090 Gaming OC Aorus Z490 Pro Gaming 1 TB SSD I have updated Windows 10 to H20,the newest version. I installed windows 1 month ago with new pc. So far so good,games not crashing all stable.My pc is on 24 hours. Today was idle 5-6hours in desktop. After few hours when i go to use pc, i run Google chrome and then all starts slowly responding. I mean i was able to touch/move mouse, but all stops slowly responding. Chrome,search bar,start button stops responding. Then i make ctrl alt delete and black screen with blue circle. So i make hard reset.It happened first time that hang of system. Is there somewhere my pc not stable or its a windows thing? Like i said pc was idle 5-6 hours ,when i go to use pc, i turned on google chrome and then all starts slowly hanging. I checked EVENT VIEWER: Nothing,0 entries about any errors.Thx. ah ps NZXT cam was on background and epic launcher + steam. ( ah Windows was 3 days without reboot when that happens ) PS:Running currently Karhu Ram test no errors.
  3. Or maybe try more than 1 previous driver? I am start to thinking that it can be driver issue Hmm. Two people with the same issue. Same issue on different drivers 6 months apart from each other?
  4. thank you for answering. I was testing for a moment Crysis Remaster in 1080P and just discovered that mini small black vertical dots visible on blue background. They are on all non native resolutions with 165hz. So 1080P and below. With 144hz its fine. Using native 1440P with 165hz also its fine. 1080P 165hz- dots 1080P 144hz - fine no dots 1440P 165hz - fine no dots
  5. Hello. First my pc.I have Gigabyte Rtx 3090 OC ( stock ) and 10850K stock ,32gb ram. Issue is only on 1920x1080P with 165hz. On 1440P with 165mhz is fine. On 1920x1080P with 144hz is fine. On 1920x1080P with 165mhz i can see on screen small black dots flickering vertical. If i wanna catch screen its not visible or clip. So i post screen and i added from paint. Just very small flickering black dots on vertical position. Happens only in 1080P with 165HZ. Visible on desktop too when i am very close. https://i.ibb.co/QJCTh7B/art.jpg somebody had the same issue with same monitor: www.reddit.com/r/Monitors/comments/hib8h7/please_help_i_have_an_issue_with_new_monitor/ It happens only in 1080P or below with 165hz. With 144hz 1080P is ok. 1440P 165hz its ok. I am not happy with pc because of this. What should i do ? Ignore that or rma ? Somebody said that i must rma monitor even if doing that on non-native resolution. PS: When i am playing games on rtx 3090 on 1440P ( which is ok ) i am thinking about that i am not happy:(
  6. Hello. I had a good monitor AORUS AD27QD. 2 months ago when i was sleeping monitor was on. When i woke up all electricity went down. After switching 2 small breakers power back . Pc works fine. But monitor was not turned back. I sended to rma. Here is shop RMA message: Shop:"We repaired PSU and sending back good monitor to client". So it was psu of monitor tripped breakers,right? Ok solved. New monitor after rma. But. 1 month ago something tripped 2 small breakers again. All electricity went down again. Then.......i go to bathroom and saw that one of 3 halogen bulbs no lightning. So one bulb get burned. Not again ( my luck ) psu of monitor. My question is. That i have something with wiring? Or just had bad luck with psu monitor and halogen bulb? Building is from 2005 ,electricity,breakers,wiring are for 99% fine. Because now working like it should.
  7. Never happened like this in this game,Control Remedy. I was able to run game 24 hours without issue. But few days ago game after 2 hours just freeze,hang up. Mouse not responding,keyboard not responding only in game. Character stop moving. I use only CTRL ALT DELETE logout from system.Event viewer nothing about crash,no driver crash. Just simply game freeze hangs. Killed in task manager i. I have 2080 Ti Aorus NO OC stock,9700K Stock. Any ideas why that happened? My pc are stable. But i dont know if something is broken in pc? It happened again,second time. I reproduced that.This time after 20 hours. All freezes,character stop moving,mouse not reacting,keyboard stop responding. All i can do is to CTRL ALT DELETE and kill game in task manager. No display driver crash,no app crash in event log.
  8. I am sure it restarted and i dont saw BLUE SCREEN . Only file appeared: C:/windows/livekernelreports/pow32kwatchdog. :)
  9. Monitor:AORUS AD27QD Cpu: i7-9900K stock 4.7 with Noctua NH-D15 Gpu: Rtx 2080 Ti Aorus Xtreme Waterforce ( stock no oc,temps max 63C on load ) Ram: 32gb 2x16 GB DDR4 GSKILL 3000MHZ XMP Psu: Seasonic Ultra Prime Titanium 850W mb: Asus Prime Z390-A SSD: Crucial 1TB HDD: WB BLUE 1 TB Case: Cooler Master Cosmos C700P Metro Exodus was running maybe 21 hours. Game crashed when i click EXIT TO MAIN MENU. I get BLACK SCREEN and no monitor signal for 1 minute, and crash to desktop with TDR driver crash in event log. After that i log off from system and log back in again and system rebooted unexpected. Just after crash to desktop pc get rebooted after i log off from system ( and back in ) by CTRL ALT DELETE. Maybe something messed up during logging off and back on again. There was not bugcheck in event log. Only Kernel 41 power. And file appeared C:/Windows/livekernelreports/pow32kwatchdog.dmp “A callout to Win32k did not return promptly” win32k-callout-watchdog 1 arrow: 3 driver crashes from a game with black screen,CTD,turning circle instead of arrow 2 arrow: winlogon, i decide to ctrl alt delete , log out and log back again in 3 arrow: kernel 41 power and weird reboot So it was bsod propably? Also i dont saw a bluescreen on screen,it rebooted so fast.And not bugcheck. Just 3 driver crashes like you see. But nothing here:C:/windows/memory.dmp <--no exist Only Kernel 41 power. And file appeared C:/Windows/livekernelreports/pow32kwatchdog.dmp “A callout to Win32k did not return promptly” win32k-callout-watchdog
  10. This happens only in Metro Exodus and after 12-30 hours. No at beggining. And this is not BSOD but game crash. Also ram tests and MEMTEST86 no errors. And XMP enableed thats all. NULL POINTER WRITE exception is software not hardware/memory
  11. Monitor:AORUS AD27QD Cpu: i7-9900K stock 4.7 with Noctua NH-D15 Gpu: Rtx 2080 Ti Aorus Xtreme Waterforce ( stock no oc,temps max 63C on load ) Ram: 32gb 2x16 GB DDR4 GSKILL 3000MHZ XMP Psu: Seasonic Ultra Prime Titanium 850W mobo: Asus Prime Z390-A SSD: Crucial 1TBHDD: WB BLUE 1 TB Case: Cooler Master Cosmos C700P Hello. I have a question. When i left game running Metro Exodus for hours ,like 12-30 hours,it will crash after that time. Sometimes after 12 hours,20 hours or 30 hours. Crash is something about c0000005 - memory access violation. NULL POINTER WRITE. Not driver crash. Event log nothing about driver crash. Just BUGTRAP crash. Screens from debugger: Is my hardware ok? I dont have any crashes in other games or benches. Realbench passing too ,memtest no errors. I am on newest nvidia drivers.Using MSI AFTERBURNER + RTSS. Somebody said that this to me:"any game should not be crash no matter how long you play or idle...
  12. Hello. My pc: Monitor:AORUS AD27QD Cpu: i7-9900K stock 4.7 with Noctua NH-D15 Gpu: Rtx 2080 Ti Aorus Xtreme Waterforce ( stock no oc,temps max 63C on load ) Ram: 32gb 2x16 GB DDR4 GSKILL 3000MHZ XMP Psu: Seasonic Ultra Prime Titanium 850W mb: Asus Prime Z390-A SSD: Crucial 1TBHDD: WB BLUE 1 TB Case: Cooler Master Cosmos C700P Ok. My pc rebooted unexpectedly during logging out and logging in to system. It was so fast so i dont saw a BSOD. Just like power outage cut. I am not sure if that was BSOD or not.Can somebody help me identify? Its my system settings: Pagefile is 4200MB. Event log said: Kernel 41 event power. No bugcheck. After reboot i check Windows folder. C:/Windows/MEMORY.dmp not exist. C:/Windows/minidump folder not exist. Only in C:/ windows/livekernelreports/ pow32kwatchdog.dmp. <--- that file appeared a few moment before reboot. Thats why i ask. pow32kwatchdog.dmp was a dump from that reboot BSOD ,or it was not BSOD but simply reboot due to for example faulty hardware ( like power cut ) ? I dont had any problems with stability. All games stable,memtest,realbench all ok. Thanks for help
  13. Halo. When using Unigine Superposition 1.0v Sometimes i get app error Superposition.exe dxgi.dll error in event viewer. Its sometimes when i exit to desktop from GAME MODE or benchmark mode. Or when i alt tab to desktop and back again to test, it crash too with that error log in event viewer. But exiting is normal ,just that log same. No driver crash,by the way. During test all is fine, i have scores. Stress test mode passing fine too. Desktop 1440P res. Benchmark/game mode / 1080p Testing Unigine Superposition 1.1v no error. If i can ask. What is dxgi.dll error? And why it was appeared on 1.0 version. During quitting benchmark or alt tabbing back to test. Meine pc: Monitor:AORUS AD27QD Cpu: i7-9900K stock 4.7 with Noctua NH-D15 Gpu: Rtx 2080 Ti Aorus Xtreme Waterforce ( stock no oc,temps max 63C on load ) Ram: 32gb 2x16 GB DDR4 GSKILL 3000MHZ XMP Psu: Seasonic Ultra Prime Titanium 850W Monitor: AORUS AD27QD SSD: Crucial 1TB HDD: WB BLUE 1 TB Case: Cooler Master Cosmos C700P
  14. Hey. I sold monitor to other person, but with cheapest prize with defect ( i note that ). And new buyer said that he didnt see an defect. So whats going on? Display just rest or something? But on new display i dont have any smudge so its not hardware of my pc.
  15. Somebody said that someone in my house drop water to screen ,moisture,liquid,etc. But i am living alone,and nobody was cleaning monitor screen ,me definitely not. So what was that ?:) Why it appeared on screen?
  16. Hey guys. Last question. During this time my monitor broked. I mean. Something like this appeared on screen: Like smudge or something. Its my topic: https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=252703 I resolved by buying new monitor Aorus AD27QD and its fine on new display. And my question is. Monitor get broken because of just monitor or that was related to that 1 sec power drops and clock drops in game?
  17. I resolved by buying new monitor Aorus AD27QD and its fine on new display. And my question is. Monitor get broken because of just monitor or that was related to hardware?
  18. Hey guys. I ordered finally: https://www.x-kom.pl/p/473789-monitor-led-27-gigabyte-aorus-ad27qd-czarny-hdr.html Cant wait for play on it, on new Call of Duty Modern Warfare
  19. It can be related that monitor is near window? Like i said it not happened in 6 months. Few days ago it appeared. Also last days my block was insulating by workers. This can be related somehow?
  20. This pissing me off. Waiting for new COD and this shit appear f*K What i can do? Its not that bad like on screen,but i saw this similiar sh*t on screen at bottom.
  21. Hello. My monitor Acer Predator XB271HUAB. I have this monitor 10 months. Yesterday after quitting game i saw this and its appearing on monitor now. I checked on google and somebody with the same monitor have the same issue. Its something like this ,but 4x much less noticable than this: + i dont see this on white screen like here,only on light grey screen I have 2080 Ti Waterforce Xtreme,this is not issue with GPU. I checked on google and somebody with the same monitor have the same issue. I tried removing by finger,and its not a dirt,debris etc. As if something wet leaked inside Its barely noticable when i am playing but still appearing. Rma or it dissapear itself? I have monitor 10 months. I saw this yesterday and like i said it something like on screen,but not noticable on white,but on grey/light blue. PS: Update i left screen on fullscreen with GREY and it disaapeared. Anyway rma still?
  22. I tested Metro Exodus,Shadow of T Raider,Control,Unigine benchmarks no drops like on AC. But this is not a real problem ,because in AC its not have impact on performance,maybe -1 fps lost. Also it happens very rarely like once to 5 hours it will drop for 1second.
  23. Wait so clock dropped for 1second because is instability from input power source? Cpu clock was 4700mhz steady. Only gpu core clock dropped to 1245mhz for 1 second. I was thinking that pc will get off not like that.
×
×
  • Create New...