Jump to content

hreich

Members
  • Posts

    1395
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by hreich

  1. I am struggling with autopilot for F-14...I am trying to engage autopilot Alt hold...

    I am in a stable flight with v/s less than +-200 fpm...I have all sas channels engaged , AP switch and ALT HOLD switch are set to ON..

    A/P ref light isn't on...What is correct procedure to activate autopilot alt hold mode...

    Sometimes it works, sometimes id doesn't...If i have only AP switch and ALT HOLD switch  set to ON (without presing NWS button) is some sort of autopilot activated? Maybe current attitude hold?

    What are parameters to get A/P ref light switched on? 

  2. Today it's my fourth attempt to finish DCS F-14 LANTIRN TRAINING mission...First three times i had to exit the mission because of RL duties (wifey and/or two kids)...Today i tried for the fourth time, i started at noon, then left the game on F10 screen for 2 hours (had to go outside), then i came home continuied playing, than i had to stop for the second time, to help put the kids to bed...Then after 8 PM continued to fly and i just got mission from CIA to orbit bus station...After some half an our of flying my game just crashed...

    Now i need to start for the 5th time from the top...Please make an option to save the game (i dont care about triggers and other 'impossible stuff to track' , just make it happen)...Or hire somebody that will...Or please make a useful track recorder that doesn't track pilot inputs, just make it work so we can continue the mission from track reply.. 

    • Like 10
  3. 17 minutes ago, MAXsenna said:

    Just tested @hreich

    Close DCS, uncheck "enable" in the VAICOM control panel. Restart VoiceAttack, start DCS and you're good to go. No repair needed.

    First time I tried the Jester Wheel. It's actually pretty neat, and I now see why people would like to have it together with VAICOM!

    Cheers!

    image.png

     

     

    Thanks...will try later after i get from work...Yes we maybe need petition to ask developer to implement vanilla jester wheel!!

    • Like 1
  4. On 6/29/2021 at 1:31 PM, Simm0 said:

    I believe I have this working... Was having the same issue myself, whichever was down the bottom was winning.

    Updated the below, not actually sure if this solved it or if I was doing something wrong before this, need to test more tomorrow.

    My WW panels and throttle are all syncing now and I can see UFC data on my stream deck though.

     

    local vaicomlfs = require('lfs'); dofile(vaicomlfs.writedir()..[[Scripts\VAICOMPRO\VAICOMPRO.export.lua]])
    -- load the DCS ExportScript for DAC and Ikarus
    local dcsexportlfs = require('lfs'); dofile(dcsexportlfs.writedir()..[[Scripts\DCS-ExportScript\ExportScript.lua]])
    local wwtlfs = require('lfs')
    dofile(wwtlfs.writedir()..[[Scripts\wwt\wwtExport.lua]])

    Thanks..it seems like you helped  with same problem for me

  5. No. I ALWAYS use NORM. And I never use TX4 and TX6.
    I have hot relay on for VA commands.
    TX1 and TX2 changes dynamically, depending on which module I'm in , between Warthog, Cougar and MS FFB2.
    TX3 and TX5 are currently only set on my Warthog, but that will change when I finally get to mod my FFB2 to have other grips.
    I will post my settings later.

    Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

    Thanks... Just in time ifor me to set up everything for apache

    Sent from my M2003J15SC using Tapatalk


  6. Well i play mostly single player, and i checked - instant select is off, easy comms is off in DCS...When i launch F-18 it's ok and easy comms are OFF, when i launch Ka-50 it says easy comms ON..Maybe it's something within BS module

  7. 2 hours ago, Sharkku said:

    The other day I was flying a multiplayer mission, me and my buddies were setting up for an A-A refueling. When I was in close, I called "ready pre contact" on VAICOM, but no matter how close I got I had a "return pre contact"-response. It turned out that there was a second tanker in the map, and sending the "ready pre contact"-message autotuned to that other tanker, even if I tuned to the correct frequency right before sending. And yes, I DO have easy communications turned OFF. Anyone have any ideas? Some other setting I need to adjust? Or is this a bug?

    Is there maybe another option to turn easy comms off -inside VOICEATTACK/VAICOM pro ?   Because i have easy comms set to off inside DCS world, but VAICOM pro is reporting easy comms on? 

  8. Ok heres my fix....After updating to Win11 i couldn't load any profile through target software...Upon loading I would get errors

    Error: (internal) cannot associate a filter with the selected USB HID device "VID_044F&PID_0404"

    Error: (internal) cannot associate a filter with the selected USB HID device "VID_044F&PID_0402"

    After that i decided to remove TM warthog drivers (I am also using usb viewer util (https://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html) with which i deleted entries for my warthog stick and throttle before uninstalling drivers)..I did the restart, then installed drivers plugged in stick and throttle per instructions, and after that i installed target software...Now everything works fine and i don't need to replug stick and throttle everytime before launching target software...

  9. Ok heres my fix....After updating to Win11 i couldn't load any profile through target software...Upon loading I would get errors

    Error: (internal) cannot associate a filter with the selected USB HID device "VID_044F&PID_0404"

    Error: (internal) cannot associate a filter with the selected USB HID device "VID_044F&PID_0402"

    After that i decided to remove TM warthog drivers (I am also using usb viewer (https://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html) util with which i deleted entries for my warthog stick and throttle before uninstalling drivers)..I did the restart, then installed drivers plugged in stick and throttle per instructions, and after that i installed target software...Now everything works fine and i don't need to replug stick and throttle everytime before launching target software...

  10. On 9/17/2021 at 6:40 PM, MAXsenna said:

    Check that for the TX release command, under the joystick button selection in the profile, the "only invoke when released" is checked. Also, what's your settings on the MP tab under the control panel?

    Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk
     

    Is this option you mentioned?

     

      image.png

    • Like 1
  11. Yes of course my axis are mapped correctly, and i use original A-10C grip --this is becoming impossible for me to solve...Yesterday i did some more testing, and i managed to get the stick axis movement recognized couple of times without disconnecting / connecting from usb port...I did that by first launching shortcut to kill Microsoft store service, and then launching target software...I managed to get the stick to work without repluging  five times. But i don't know which combination of black magic tricks worked.

    But this morning this option also didn't work, and only option is for me to disconnect/reconnect hotas from usb before i launch script software.. 

    Also when you load your PC with TM Warthog plugged in PC, do you have your throttle lights ON  or OFF? Mine are off..I don't know which is default state of led light on throttle..Maybe something is wrong with initalization from inside windows (not from target software itself)?

  12. @MadogMy VAICOM recognizes my Ka-50 module correctly, export.lua is properly modded for VAICOM to work...But radio comm menu still turns itself on..On top of that my F12 key doesnt work for some reason..Other F-keys are working fine, but F12 doesn't work at all...Inside DCS it doesn't work and i cant exit comms menu with F12.Exit..I just noticed that when i close DCS and VA -my F12 key still doesn't work...Like something is reserving it...I have logitech g213 keyboard, and i have to use a profile - with which i program macro key that is used when i press F12 key to get it working (to press F12)..

     

×
×
  • Create New...