ED Forums

ED Forums (https://forums.eagle.ru/index.php)
-   Polychop-Simulations (https://forums.eagle.ru/forumdisplay.php?f=434)
-   -   Troop Transport (https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=240407)

Ironwulf 05-05-2019 11:46 PM

Troop Transport
 
Hi,

I know this isn't a big thing, but I also know the Gazelle is able to take a small number of passengers.

One of my missions calls for picking up, and inserting a small special forces recon unit. Currently I use a UH-1H, but the option of something small, light, and with some stand off self protection capability make the Gazelle a nice choice.

Unfortunately Transportation isn't a mission option for the gazelle - allowing for the embarkation of troops. Can this please be added?

Hook47 05-06-2019 01:30 AM

I know this isn't an official fix from Polychop, but in the mean time might I recommend the use of the CTLD script? I use it regularly in Coop missions, it's outstanding. It will allow you to set the number if troops carrier by the Gazelle.

Sent from my moto z3 using Tapatalk

Ironwulf 05-06-2019 11:49 AM

I have seen and used it briefly. I wasn't aware you could change the number of troops carried for particular types. A server I was on you could carry 20 troops in a gazelle... obviously not realistic.

The other thing as I understand it the CTLD script doesn't add weight like the built in one does.

So yeah I get that CTLD is a workaround, but if no one asks for the vanilla server to be fixed I guess it will never get done, so here I am :)

Hook47 05-09-2019 12:45 AM

I'm not sure about CTLD and weight for troops, but it does add weight for cargo, so I'll see about that.

I'd definitely encourage you to look at CTLD. The options are amazing, don't be put off but that experience on the one server. You can really customize what everyone can or can't carry, and do some really cool things like dynamically building a FOB with sling load crates! The script is easy to use, just download Notepad++, and read the comments on the right of the various script lines.

Hope it helps

Sent from my moto z3 using Tapatalk

fargo007 05-09-2019 04:21 AM

CTLD certainly can allow you to pick troops up, but it won't dynamically model their weight.

Assuming you cut down to 60% fuel, you can take two full combat load troops and not be over MGTOW.

This isn't 'required' technically but if you wish to be a bit more authentic, it's nice to.

HC_Official 05-09-2019 10:48 AM

kinda sucks that even loading troops through normal DCS means the weight is not added to the chopper

Ironwulf 06-02-2019 02:57 PM

Quote:

Originally Posted by HC_Official (Post 3905533)
kinda sucks that even loading troops through normal DCS means the weight is not added to the chopper



My understanding is when you use the DCS embark/disembark troops, it does model weight... however weight changes are not possible through 3rd party scripts like CTLD.

littlepe 11-26-2019 03:17 AM

I second this proposal - surely not hard to add 'transport' to list of roles so we can use embark feature.


All times are GMT. The time now is 07:22 PM.

Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.