ED Forums

ED Forums (https://forums.eagle.ru/index.php)
-   DCS: Yak-52 (https://forums.eagle.ru/forumdisplay.php?f=580)
-   -   Significant reduction in rudder required on takeoff ? (https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=246605)

TheSkipjack95 08-01-2019 08:13 AM

Significant reduction in rudder required on takeoff ?
 
I hadn't flown the yak in a while, but with the last few patches, I noticed that the rudder required to takeoff was almost nil, barely a nudge on the pedals will make the plane straight.


So much so I could takeoff using my laptop keyboard via Teamviewer.


Is this a realism/realistic change, or a mistake/oversight ? I checked and no assistance whatsoever is turned on in the options.

jcomm 08-02-2019 06:37 AM

Are you sure you set "takeoff assistance" to 0% ?

TheSkipjack95 08-02-2019 07:50 AM

Quote:

Originally Posted by jcomm (Post 3996470)
Are you sure you set "takeoff assistance" to 0% ?


I triple checked, and ticked/unticked any assistance option on the yak's page

TheSkipjack95 08-02-2019 07:58 AM

Well that's interesting, as you can see everything is ticked off/set to 0 in the options, but I still see the rudder axis being moved without my input (all controls are disconnected)


Looks like automatic rudder is on regardless of what you set in the options.




https://i.imgur.com/nXFe8y7.pnghttps://i.imgur.com/EjihSd7.png

bbrz 08-02-2019 08:27 AM

Doesn't happen here. Game mode deselected?

TheSkipjack95 08-02-2019 08:49 AM

Quote:

Originally Posted by bbrz (Post 3996549)
Doesn't happen here. Game mode deselected?

Why on earth would anyone select game mode.

I'm on open beta BTW, has happened to me with the last 2 patches.

bbrz 08-02-2019 09:01 AM

Quote:

Originally Posted by TheSkipjack95 (Post 3996564)
Why on earth would anyone select game mode.

Because I read already a few times that for some reason game mode is automatically selected after an update.
Since you don't have takeoff assistance or auto rudder on, and e.g. I don't have this problem, I don't think that this question is unreasonable.

And you are sure that the rudder moves on its own during the flight and not only at the initial stage of the takeoff run due to the propwash?

iFoxRomeo 08-02-2019 09:37 AM

Quote:

Originally Posted by TheSkipjack95 (Post 3996530)
Well that's interesting, as you can see everything is ticked off/set to 0 in the options, but I still see the rudder axis being moved without my input (all controls are disconnected)


Looks like automatic rudder is on regardless of what you set in the options.

...

Are you playing online?
The mission maker sets this option in his mission. If he enabled it, then it is enabled for all clients, regardless of their setting.
If single player, open your mission again and just save it.


Fox

TheSkipjack95 08-02-2019 09:46 AM

Quote:

Originally Posted by bbrz (Post 3996572)
Because I read already a few times that for some reason game mode is automatically selected after an update.
Since you don't have takeoff assistance or auto rudder on, and e.g. I don't have this problem, I don't think that this question is unreasonable.

And you are sure that the rudder moves on its own during the flight and not only at the initial stage of the takeoff run due to the propwash?


I thought that might be the case, but on take-off it starts centered and acts like autorudder.



I'll double check for game mode, but shouldn't there be the radar screen thing on the screen as well?

Mig Fulcrum 08-02-2019 11:17 AM

I have this problem since the release day, I try to go straight but the plane turn left because of the rudder, I ask for a fix nearly one year ago but no words from the developers.


All times are GMT. The time now is 10:33 PM.

Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.