Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dcs World 1.2.3 and the missing export.lua

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Speak through translator and do not understand everything. Why I have no "Remove Helios Setup"?
    Can video on YouTube, how to do it in 1.2.3? Please help...
    Last edited 03-06-2013, 03:15 AM.

    Comment


      #42
      Originally posted by lexusmuse View Post
      Speak through translator and do not understand everything. Why I have no "Remove Helios Setup"?
      HELIOS does not work out of the box with DCS 1.2.3.9871.

      Download: HELIOS scripts.zip. The HELIOS export-script is made by Loophole - give him the apropriate credits!

      Place the two files (Export.lua and HELIOS.lua) into: Saved Games\DCS\Scripts

      The install button will not work, but there is no need, because your HELIOS profiles will work when running DCS with those scripts in place.

      [edit: above scripts work for both A-10C and KA-50 :-)]
      Last edited 03-06-2013, 05:04 PM.
      Please fix the KA-50 bugs :-)

      Black Shark: Controller profile & setup, TrackIR profile, pit.
      Warthog HOTAS: Lubing the stick and extending the stick.
      Posts on howto customize switches in DCS & youtube clip.
      Must-have mods for DCS World and KA-50 (mostly JSGME).
      Casual couch pilot, watching capped.tv...

      Comment


        #43
        Originally posted by undertheradar View Post
        You were right. Sorry I am still very new to this. I spent $550 to get helios running and then another $650 to get good frame rates and load time. It's all working, now I just need to learn how to play.

        SO EXCITED
        Nice profile

        Ohh and thanks to all who helped sort out this problem, certainly had me head scratching for a while.
        i9 9900x at 5.1 Ghz // ASUS ROG Maximus XI Formula EK Bloc // 64Gb Corsair Vengence 3600Mhz DDR4 Ram // Gigabyte Aorus 2080Ti Watercooled block//Samsung SM951 M2 x4 SSD // Windows 10 64 Bit //50 inch Panasonic TX50-AX802 @ 3840x2160 60Hz//Asus ROG Swift PG35VQ 3440 x 14440 144Hz // TM Warthog HOTAS (Ser. No. 00836) //MFG Crosswind Pedals // TrackIR 5 //Valve Index

        An old pilot is one who remembers when flying was dangerous and sex was safe.

        Comment


          #44
          Originally posted by Loz View Post
          Nice profile

          Ohh and thanks to all who helped sort out this problem, certainly had me head scratching for a while.
          I recognized it as well. It does get around for good reason.
          ASUS ROG Maximus VIII Hero, i7-6700K, Noctua NH-D14 Cooler, Crucial 32GB DDR4 2133, Samsung 950 Pro NVMe 256GB, Samsung EVO 250GB & 500GB SSD, 2TB Caviar Black, Zotac GTX 1080 AMP! Extreme 8GB, Corsair HX1000i, Phillips BDM4065UC 40" 4k monitor, VX2258 TouchScreen, TIR 5 w/ProClip, TM Warthog, VKB Gladiator Pro, Saitek X56, et. al., MFG Crosswind Pedals #1199, VolairSim Pit, Rift CV1

          Comment


            #45
            Thank you for all the informations !
            Installed today the new DCS version , copied my old exports and ... TFS and HELIOS are working well.

            With the new version and actual NVIDIA drivers I got an graphics-boost ! From 35 fps to nearly 60 on highest settings with Helios !!

            Cheers
            Tom
            Spoiler:

            ... for the beginning:
            MS-7750 i5_2500K @4500MhzA
            16 GB RAM
            ASUS GTX680-DC2T-2GD5 2048MB RAM
            2 x SSD 120 GB
            iijama 27 Zoll / iijama 24 Zoll touchscreen
            TM HOTAS Warthog, TrackIR5, iControl, Saitek Combat Rudders, HELIOS, 6 panels so far, working UFC, Phidgets LED 64 card, Tactile Feedback System, a wooden simpit with a racing seat ... to be continued

            My pit so far:
            http://bilder.einzelart.de/thumbnail...lbum=74&page=3


            sigpic

            Comment


              #46
              Thanks for this.

              Originally posted by Manuel View Post
              Hey guys,

              I came across 1.2.3 with no HELIOS working anymore. Here is what you have to do.

              Go to Game directory/scripts and copy export.lua

              Paste it in Game directory/config/export/export.lua

              Do your typical script update through HELIOS (Export.lua in the directory config/exports gets modified)

              Copy the file export.lua back to Game directory/scripts

              Create a new folder in USERNAME/Saved Games/DCS named "Scripts"
              Copy again export.lua in that specific folder.

              Now it should all work. At least it did on my setup.

              Good luck and happy landings.
              Home built PC Win 10 Pro 64bit, MB ASUS Z170 WS, 6700K, EVGA 1080Ti Hybrid, 32GB DDR4 3200, Thermaltake 120x360 RAD, Custom built A-10C sim pit, TM WARTHOG HOTAS, Cougar MFD's, 3D printed UFC and Saitek rudders. HTC VIVE VR.

              https://digitalcombatmercenaries.enjin.com/

              Comment


                #47
                How does one do a typical script update in Helios?

                Comment


                  #48
                  Originally posted by IADC View Post
                  How does one do a typical script update in Helios?
                  I'm not quite sure I understand you correctly. What Helios does is to install a script in the old export folder, which is ignored by newer versions of DCS.
                  Please fix the KA-50 bugs :-)

                  Black Shark: Controller profile & setup, TrackIR profile, pit.
                  Warthog HOTAS: Lubing the stick and extending the stick.
                  Posts on howto customize switches in DCS & youtube clip.
                  Must-have mods for DCS World and KA-50 (mostly JSGME).
                  Casual couch pilot, watching capped.tv...

                  Comment


                    #49
                    Hello there,

                    I had problem with Helios after updateing 1.2.2, but I solved it. Now I have the same problem: the gauges doesn't work. MFCDs, RWR etc. works, but the gauges still no. I've done all the things I' ve red about, but nothing has changed.
                    Does anybody has any idea what should I do...? Thanks...
                    TM Warthog no.00128

                    Comment


                      #50
                      I can only guess that DCS has done an update that maybe you missed.
                      Make sure to copy and paste the "_backup.00?" folder contents directly into the DCS World Directory allowing it to overwrite files and folders.
                      i9 9900x at 5.1 Ghz // ASUS ROG Maximus XI Formula EK Bloc // 64Gb Corsair Vengence 3600Mhz DDR4 Ram // Gigabyte Aorus 2080Ti Watercooled block//Samsung SM951 M2 x4 SSD // Windows 10 64 Bit //50 inch Panasonic TX50-AX802 @ 3840x2160 60Hz//Asus ROG Swift PG35VQ 3440 x 14440 144Hz // TM Warthog HOTAS (Ser. No. 00836) //MFG Crosswind Pedals // TrackIR 5 //Valve Index

                      An old pilot is one who remembers when flying was dangerous and sex was safe.

                      Comment


                        #51
                        Hi Loz,

                        thank you for your advice!
                        At first I did it without any success (after patch 1.2.3 updated). Than I made a mistake. I've done an uninstall and a clean reinstall of DCS and Helios and I deleted all the folders... but I put all the .lua files I've previously created and worked into the game folders (Not form backup.00 folder but from my own save folder).
                        After I red this topic I've done everything, step by step. I've created a new Helios profile (from yours!) too. Nothing works.
                        TM Warthog no.00128

                        Comment


                          #52
                          If that's the case then all I can suggest is you double check you Monitor Setup ......lua file and make sure that it is this one that you select in the options menu.
                          i9 9900x at 5.1 Ghz // ASUS ROG Maximus XI Formula EK Bloc // 64Gb Corsair Vengence 3600Mhz DDR4 Ram // Gigabyte Aorus 2080Ti Watercooled block//Samsung SM951 M2 x4 SSD // Windows 10 64 Bit //50 inch Panasonic TX50-AX802 @ 3840x2160 60Hz//Asus ROG Swift PG35VQ 3440 x 14440 144Hz // TM Warthog HOTAS (Ser. No. 00836) //MFG Crosswind Pedals // TrackIR 5 //Valve Index

                          An old pilot is one who remembers when flying was dangerous and sex was safe.

                          Comment


                            #53
                            Do you mean my own created monitor setup...? I named it birdsetup.lua and this is what I use in the game.

                            _ = function(p) return p; end;
                            name = _('BirdSetup');
                            Description = 'BirdSetup'
                            Viewports =
                            {
                            Center =
                            {
                            x = 0;
                            y = 0;
                            width = 1920;
                            height = 1080;
                            viewDx = 0;
                            viewDy = 0;
                            aspect = 1.7777777777778;
                            }
                            }

                            RIGHT_MFCD =
                            {
                            x = 3180;
                            y = 0;
                            width = 420;
                            height = 420;
                            }

                            LEFT_MFCD =
                            {
                            x = 1920;
                            y = 0;
                            width = 420;
                            height = 420;
                            }

                            CMSC_SCREEN =
                            {
                            x = 2677;
                            y = 124;
                            width = 185;
                            height = 40;
                            }

                            RWR_SCREEN =
                            {
                            x = 2445;
                            y = 141;
                            width = 150;
                            height = 150;
                            }

                            DIGIT_CLOCK =
                            {
                            x = 2340;
                            y = 726;
                            width = 102;
                            height = 102;
                            }

                            UHF_PRESET_CHANNEL =
                            {
                            x = 2510;
                            y = 610;
                            width = 70;
                            height = 25;
                            }

                            UIMainView = Viewports.Center
                            TM Warthog no.00128

                            Comment


                              #54
                              My suggestion was that you make sure that your Birdsetup was selected in the Sim "Option/System/Monitors"
                              Simple I know, but it sounds like something simple if you have already had it running before.
                              i9 9900x at 5.1 Ghz // ASUS ROG Maximus XI Formula EK Bloc // 64Gb Corsair Vengence 3600Mhz DDR4 Ram // Gigabyte Aorus 2080Ti Watercooled block//Samsung SM951 M2 x4 SSD // Windows 10 64 Bit //50 inch Panasonic TX50-AX802 @ 3840x2160 60Hz//Asus ROG Swift PG35VQ 3440 x 14440 144Hz // TM Warthog HOTAS (Ser. No. 00836) //MFG Crosswind Pedals // TrackIR 5 //Valve Index

                              An old pilot is one who remembers when flying was dangerous and sex was safe.

                              Comment


                                #55
                                I selected my monitor setup in the game at the beginning. It surely my mistake, I did something wrong. But what did I...?
                                TM Warthog no.00128

                                Comment


                                  #56
                                  Hi Loz,

                                  I've downloaded and tried the new version of Helios, but my cockpit panel still doesn't work. Do you think that a full uninstall-reinstall procedure (DCS World and DCS A-10C) will help...?
                                  TM Warthog no.00128

                                  Comment


                                    #57
                                    Usually when none of the instruments indicate, it is a problem with Helios not being interfaced correctly with the Sim.
                                    In the profile editor with your profile loaded check "Profile Explorer/Interfaces/DCS A10C" this should give you a window with Properties, Third Party Scripts, and A10C Setup.
                                    Firstly make sure the install path is correct for your "eagle dynamics\dcs world\" folder and that
                                    you have a button "Remove Helios Setup" in the bottom right hand corner of that window.
                                    If not it will say "Setup DCS A-10C", so click on this to install.
                                    Try this and see how you get on.
                                    i9 9900x at 5.1 Ghz // ASUS ROG Maximus XI Formula EK Bloc // 64Gb Corsair Vengence 3600Mhz DDR4 Ram // Gigabyte Aorus 2080Ti Watercooled block//Samsung SM951 M2 x4 SSD // Windows 10 64 Bit //50 inch Panasonic TX50-AX802 @ 3840x2160 60Hz//Asus ROG Swift PG35VQ 3440 x 14440 144Hz // TM Warthog HOTAS (Ser. No. 00836) //MFG Crosswind Pedals // TrackIR 5 //Valve Index

                                    An old pilot is one who remembers when flying was dangerous and sex was safe.

                                    Comment


                                      #58
                                      It was the first thing that I've done after I installed the new version of Helios, but nothing has changed. The gauges are still motionless. Today I'll try a clean install of all the softwares (DCS+Helios)...
                                      TM Warthog no.00128

                                      Comment


                                        #59
                                        After a full uninstall-delete everything-reinstall Helios works fine. I'm so happy... Loz, thank you for updating Helios!
                                        TM Warthog no.00128

                                        Comment


                                          #60
                                          Originally posted by 59th_Bird View Post
                                          After a full uninstall-delete everything-reinstall Helios works fine. I'm so happy... Loz, thank you for updating Helios!
                                          LOL That's not down to me. All praise to Gadroc for that.
                                          But glad you got it sorted.
                                          i9 9900x at 5.1 Ghz // ASUS ROG Maximus XI Formula EK Bloc // 64Gb Corsair Vengence 3600Mhz DDR4 Ram // Gigabyte Aorus 2080Ti Watercooled block//Samsung SM951 M2 x4 SSD // Windows 10 64 Bit //50 inch Panasonic TX50-AX802 @ 3840x2160 60Hz//Asus ROG Swift PG35VQ 3440 x 14440 144Hz // TM Warthog HOTAS (Ser. No. 00836) //MFG Crosswind Pedals // TrackIR 5 //Valve Index

                                          An old pilot is one who remembers when flying was dangerous and sex was safe.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X