Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tacview, the ACMI for DCS World – Official Thread

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Originally posted by speed-of-heat View Post
    Isn't that just the airspeed?
    To clarify: Im looking for the aircrafts TAS in a particular direction (in this case, the bearing to the secondary object). So if im at 90° to the secondary object it would be zero. If i am head on is = to my TAS.
    Also question (im extremely new to this stuff): can calculated values, (specifically the relative bearing), be accessed in an addon? If so, how?
    Last edited 10-07-2020, 10:50 PM.
    Eagle Enthusiast, Fresco Fan. Patiently waiting for the F-15E. Clicky F-15C when?
    HP Z400 Workstation
    Intel Xeon W3680(i7-980X) OC'd to 4.0 GHz, EVGA GTX 1060 6GB SSC Gaming, 12 GB DDR3 RAM, 500GB Crucial MX500 SSD. Thrustmaster T16000M FCS HOTAS, DIY opentrack head-tracking. I upload DCS videos here https://www.youtube.com/channel/UC0-...J-QUX5M7Dh1pGg
    sigpic
    The Alamo Squadron is looking for dedicated Air-to-Air focused pilots
    For more detailed recruiting information, see our forums.

    Comment


      Add Ons?

      Hi BuzyBee

      Thank you for your detailed reply re F-14 AoA

      Works perfectly!

      Thank you very much!
      Last edited 10-08-2020, 05:50 AM. Reason: User error

      Comment


        Polish language not working. No problems to switch other languages.

        Is there a way to change a bookmark name?
        Would be nice to have 2-3 different bookmarks.
        Last edited 10-09-2020, 10:17 AM.

        Comment


          Originally posted by BuzyBee View Post
          Try "Dogfight Mode", the button with the icon of two aircraft between the between the selected objects drop-down menus. See attachment:
          Thanks BuzyBee ... I think that's the mode I normally use and it centres me, but the other a/c is off to the side. I've tried various options under that dropdown.

          I was looking to use this primarily on BVR replays and I'd ideally like the green line between the 2 a/c centred so I was about a 1/4 of a screen from the left and the other a/c was a 1/4 screen from the right edge - hope that makes sense!

          Comment


            Originally posted by dundun92 View Post
            To clarify: Im looking for the aircrafts TAS in a particular direction (in this case, the bearing to the secondary object). So if im at 90° to the secondary object it would be zero. If i am head on is = to my TAS. Also question (im extremely new to this stuff): can calculated values, (specifically the relative bearing), be accessed in an addon? If so, how?
            Calculated values can't be accessed in an add-on unless there is a helper function that has been added to the SDK, like for example
            Code:
            Tacview.Telemetry.GetTurnRate( objectHandle , absoluteTime )
            There is no helper function for Relative Bearing currently. It is possible to calculate it (and any other calculated value) manually with the existing functions in the SDK. It is also possible to calculate relative rate of closure as you described above, using the SDK.

            I will add the following items to our to-do list:
            • Add option to display "relative rate of closure"
            • Add to the SDK a helper function to get relative bearing.


            But it might take us a while to implement that, so if you are in a rush you may want to work with the SDK

            Comment


              Originally posted by Kula66 View Post
              Thanks BuzyBee ... I think that's the mode I normally use and it centres me, but the other a/c is off to the side. I've tried various options under that dropdown.

              I was looking to use this primarily on BVR replays and I'd ideally like the green line between the 2 a/c centred so I was about a 1/4 of a screen from the left and the other a/c was a 1/4 screen from the right edge - hope that makes sense!
              Make sure that
              • You are in External View (F6)
              • You have clicked on the 2-airplane button to activate it so that the aircraft are showing red and blue
              • In the drop-down menu of the 2-aircraft button, Centered is chosed
              • Both aircraft are selected, one as primary object and one as secondary object


              Then a green line will appear and the middle of the green line will be centered as you move around, as demonstrated it this screenshot:
              Attached Files

              Comment


                Originally posted by Glow View Post
                Polish language not working. No problems to switch other languages.

                Is there a way to change a bookmark name?
                Would be nice to have 2-3 different bookmarks.
                I tested out the Polish language on my machine and it seems to be working. Make sure after switching languages that you close and re-launch Tacview. Can you send a screenshot?

                There is no functionality to edit the name of a bookmark but here's a workaround:
                • Pause the playback
                • Open the flight log
                • Double-click on a bookmark (bringing the paused playback to the bookmarked location)
                • Insert a new bookmark with the desired name (using the Star Icon on the bottom of the screen)
                • Delete the old bookmark

                Comment


                  Originally posted by BuzyBee View Post
                  Calculated values can't be accessed in an add-on unless there is a helper function that has been added to the SDK, like for example
                  Code:
                  Tacview.Telemetry.GetTurnRate( objectHandle , absoluteTime )
                  There is no helper function for Relative Bearing currently. It is possible to calculate it (and any other calculated value) manually with the existing functions in the SDK. It is also possible to calculate relative rate of closure as you described above, using the SDK.

                  I will add the following items to our to-do list:
                  • Add option to display "relative rate of closure"
                  • Add to the SDK a helper function to get relative bearing.


                  But it might take us a while to implement that, so if you are in a rush you may want to work with the SDK
                  Thanks for the answer, ye no worries I totally understand, just figured I'd ask.
                  Eagle Enthusiast, Fresco Fan. Patiently waiting for the F-15E. Clicky F-15C when?
                  HP Z400 Workstation
                  Intel Xeon W3680(i7-980X) OC'd to 4.0 GHz, EVGA GTX 1060 6GB SSC Gaming, 12 GB DDR3 RAM, 500GB Crucial MX500 SSD. Thrustmaster T16000M FCS HOTAS, DIY opentrack head-tracking. I upload DCS videos here https://www.youtube.com/channel/UC0-...J-QUX5M7Dh1pGg
                  sigpic
                  The Alamo Squadron is looking for dedicated Air-to-Air focused pilots
                  For more detailed recruiting information, see our forums.

                  Comment


                    Originally posted by BuzyBee View Post
                    I tested out the Polish language on my machine and it seems to be working. Make sure after switching languages that you close and re-launch Tacview. Can you send a screenshot?
                    Tacview 1.8.4
                    Win10 ENG, with ENG menus and POL keyboard layouts;

                    Thanks for bookmarking tip, this will do.
                    Attached Files

                    Comment


                      Tacview stopped connecting to DCS after the latest OB patch. Standard version user here, 1.8.5 beta 4. Anyone have any idea what could this be about? Possibly a user error?
                      Current modules:
                      FC3, Mirage 2000C, Harrier AV-8B NA, F-5, AJS-37 Viggen, F-14B, Combined Arms, F/A-18C, F-16C, MiG-19P, F-86, FW-190A, Spitfire Mk IX, UH-1 Huey, Su-25, P-51PD, Caucasus map, Nevada map, Persian Gulf map......ah yes, forgot the Super Carrier! Shows you how often i fly these days....

                      Modules in waiting: F-14A, MiG-23, F-4U, F-8, Falklands Map


                      Wish list: South East Asia map, F-4J/N, A-6, F-15A/C, Su-27, Sea Harrier FRS.1, Mirage III, MiG-17.

                      Comment


                        I finally got it working and able to view my recordings. Thx Maxsenna ! I think by putting Tacview in the 1st line in the Export.Lua file as you mentioned worked. I so happy now. And I'm sorry for coming in here last week with a bad attitude.

                        NEVER , EVER give up!
                        AW-R9 - I7 9700K - M.2 NVMe 2TB - RTX2080 Super - 32gb HyperX AWCC OC Ram2 @2933Mhz
                        Monitor AW2518H @ 240Hz - TM Warthog- Monstertech mounts

                        Stable and Open Beta
                        Start Date March 2020

                        Comment


                          Originally posted by captain_dalan View Post
                          Tacview stopped connecting to DCS after the latest OB patch. Standard version user here, 1.8.5 beta 4. Anyone have any idea what could this be about? Possibly a user error?
                          Hi,

                          In your Export.lua file at Saved Games/DCS/Scripts, do you see the following line:

                          Code:
                          local Tacviewlfs=require('lfs');dofile(Tacviewlfs.writedir()..'Scripts/TacviewGameExport.lua')
                          If it's not there please add it.

                          If that doesn't help can you please share your dcs.log file (found at Saved Games/DCS/Logs)
                          Last edited 10-15-2020, 10:18 PM. Reason: Typo

                          Comment


                            Tacview Online Debrief Question - Firewall & Port Forwarding

                            My flight mate and I are trying to connect via Tacview Online Debrief with no luck. Is there anyone here using Cox Router and Windows Defender. Somewhere between the two will not allow us to connect as myself being the host.

                            I know Port 42673 needs to be forwarded. I have set that up and still the port is not open per "canyouseeme.org".

                            Appreciate any help...Drac

                            Comment


                              Originally posted by Glow View Post
                              Tacview 1.8.4
                              Win10 ENG, with ENG menus and POL keyboard layouts;

                              Thanks for bookmarking tip, this will do.
                              Hi Glow,

                              Do you have any Polish localization files installed in %PROGRAMDATA%\Tacview\Data\Xml\ , %PROGRAMFILES(x86)%\Tacview\Data\Xml\ , or %APPDATA%\Tacview\Data\Xml\ ? If so please delete those files and re-launch Tacview. Tacview has all the most up to date localization files included, and these are overwritten by any matching localization files in the previously mentioned locations.

                              If this doesn't help can you please share your Tacview log found at %TEMP%\Tacview.log
                              Last edited 10-20-2020, 06:06 PM. Reason: Previously stated "Tacview is now getting the files from GitHub directly." this is inaccurate.

                              Comment


                                Hi. Thanks for your rep. My Win10 is my suspect no.1, if like you wrote 1.8.4 is all fine.

                                The only file I found in Data\XML\ was Data-Falcon4Theaters.xml - no effect when removed.
                                I run Tacview installer again - no effect.
                                Connection to GitHub? I look in to my Firewall rules - all is allowed for Tacview.
                                Attached Files

                                Comment


                                  Originally posted by BuzyBee View Post
                                  Hi,

                                  In your Export.lua file at Saved Games/DCS/Scripts, do you see the following line:

                                  Code:
                                  local Tacviewlfs=require('lfs');dofile(Tacviewlfs.writedir()..'Scripts/TacviewGameExport.lua')
                                  If it's not there please add it.

                                  If that doesn't help can you please share your dcs.log file (found at Saved Games/DCS/Logs)
                                  Thanks mate, i tried it today and the tracks started popping in the folder on their own. Which is kinda funny as i didn't really change anything. So maybe it's just my PC doing strange stuff on its own!

                                  Anyways, glad it works now






                                  Current modules:
                                  FC3, Mirage 2000C, Harrier AV-8B NA, F-5, AJS-37 Viggen, F-14B, Combined Arms, F/A-18C, F-16C, MiG-19P, F-86, FW-190A, Spitfire Mk IX, UH-1 Huey, Su-25, P-51PD, Caucasus map, Nevada map, Persian Gulf map......ah yes, forgot the Super Carrier! Shows you how often i fly these days....

                                  Modules in waiting: F-14A, MiG-23, F-4U, F-8, Falklands Map


                                  Wish list: South East Asia map, F-4J/N, A-6, F-15A/C, Su-27, Sea Harrier FRS.1, Mirage III, MiG-17.

                                  Comment


                                    Originally posted by Glow View Post
                                    Hi. Thanks for your rep. My Win10 is my suspect no.1, if like you wrote 1.8.4 is all fine.

                                    The only file I found in Data\XML\ was Data-Falcon4Theaters.xml - no effect when removed.
                                    I run Tacview installer again - no effect.
                                    Connection to GitHub? I look in to my Firewall rules - all is allowed for Tacview.
                                    Hi Glow, as a workaround can you try downloading this Polish language localization file and placing it in %APPDATA%\Tacview\Data\Xml\ ? Then re-launch Tacview.

                                    https://www.amazon.ca/clouddrive/sha...wtlMpF51qJ8dQG


                                    Comment


                                      I want to set a password for real time telemetry.

                                      This is my config from the options.lua:

                                      Code:
                                       ["plugins"] = {
                                      ["Tacview"] = {
                                      ["tacviewBookmarkShortcut"] = 0,
                                      ["tacviewClientTelemetryPassword"] = "password",
                                      ["tacviewCompressionLevel"] = 0,
                                      ["tacviewDataRecordingEnabled"] = true,
                                      ["tacviewDebugModeEnabled"] = false,
                                      ["tacviewHostTelemetryPassword"] = "password",
                                      ["tacviewPlaybackDelay"] = 0,
                                      ["tacviewProfilingPeriod"] = 600,
                                      ["tacviewRealTimeTelemetryPort"] = "12345",
                                      ["tacviewRecordClientsSessionsEnabled"] = false,
                                      ["tacviewRemoteControlPassword"] = "password",
                                      ["tacviewRemoteControlPort"] = "12346",
                                      ["tacviewTerrainExport"] = 0,
                                      },
                                      },
                                      This is the relevant part of the dcs.log:
                                      Code:
                                      2020-10-28 12:06:31.791 INFO TACVIEW.DLL: Config={bookmarkShortcut=0, compressionLevel=0, dataRecordingEnabled=1, debugModeEnabled=0, hostTelemetryPassword="********", playbackDelay=0, profilingPeriod=600, realTimeTelemetryPort=12345, recordClientsSessionsEnabled=0, remoteControlPassword="********", remoteControlPort=12346}
                                      2020-10-28 12:06:31.808 INFO EDCORE: (dDispatcher)enterToState_:3
                                      I should have to set the password to "password" when connecting to the server for real-time telemetry, but I don't have to. The password box is empty and I still can connect. Any idea what I am doing wrong or is this not yet implemented?

                                      Edit:
                                      I have also tested this with the a PlaybackDelay of 60 and 60000 with the same results.
                                      Code:
                                      2020-10-28 18:15:39.166 INFO TACVIEW.DLL: Config={bookmarkShortcut=0, compressionLevel=0, dataRecordingEnabled=1, debugModeEnabled=0, hostTelemetryPassword="********", playbackDelay=60000, profilingPeriod=600, realTimeTelemetryPort=12345, recordClientsSessionsEnabled=0, remoteControlPassword="********", remoteControlPort=12346}

                                      Comment

                                      Working...
                                      X