Announcement

Collapse
No announcement yet.

DCE Campaigns

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Orestd
    commented on 's reply
    Hi CW. I am having the same problem. Have you been able to fix it?

  • sublime
    replied
    Originally posted by Cirmi View Post
    Hi guys,
    How do the "interception" missions work? You start with a hot plane and have to wait until something happens? How long does that take, usually?
    Thanks!
    hot plane. in briefing has ab earing and range for enemy. take off and head to tthem
    BE WARY - if youre american go bold. If youre NOT american, I heavily advise going full burner to meet the foe. for example Miguel was very nice and modded the su27 camp to a JF17. Id head to the Americans, esp if i only saw F18 RWRs as theyre way more vulnerable. F14s Id run or avoid. however, that said, I would only go feet wet around 20 miles out. no more. you want the us to fight your sams, or at least have all sorts of radar pings, and hopefully friendly planes will scramble!
    also very important. DONT GET GREEDY
    use any long range missiles you have and GTFO

    JF17 this means going to 40k feet so your fox 3s have ooptimal range, firing them as fast as possible, and Going full burner in a dive homeward bound. I take ALL FLARES out of a2a intended Jf17s as the most dangerous US missiles are amraams and aim54s.
    if youre flying the F14 I advise going high, and bugging out when phoenixes are gone
    If youre in a lesser plane than that, then yes I advise flying noe etc
    But in the JF or F14, flying super low level for suprise attacks doesnt work very well. Idk why.. but it doesnt., the F14 is sorta clear, youre taking away alot of its advantages.

    Leave a comment:


  • sublime
    replied
    Originally posted by Scotch75 View Post
    Ok, if that line does not exist in Path.bat, you have to do a re-install of the campaign, as something has gone wrong there.


    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    thanks for even caring. unfortunately I tried that. Let me be very clear as well. IM TERRIBLE AT THIS STUFF
    Ive basically given up on it. I wish i hadnt boiught the channel map but Im from that region of europe and those were the best yrs of my life before I was moved to america =/
    all that said.. Id be happy if my goddamn f14 camps work and my F14 IRanian campaign used the A now, even if its not the iranian A yet

    Leave a comment:


  • Lukas_DZ
    replied
    Hi man. Campaingn is great , bit is possible enable SEAD mission for F-16CM .. im try it, but firstmission.bat write me error if im change lodouts to sead for F 16 .. thnx

    Leave a comment:


  • zildac
    replied
    I'd love to see the A10CII retrofitted to DCE, I've tried as outlined several posts back, but no joy

    Leave a comment:


  • Scotch75
    replied
    Originally posted by sublime View Post

    no joy. as in none of my path.bat had the line to delete. im not good with this stuff, again Miguel or P80 had to do remote access for 2 mins to fix my DCE .after yes after long explanation i could sorta get it
    but this.. and the previous post by designer epically failed.
    thanks for even caring though
    Ok, if that line does not exist in Path.bat, you have to do a re-install of the campaign, as something has gone wrong there.


    Sent from my SM-G950F using Tapatalk

    Leave a comment:


  • sublime
    replied
    Originally posted by Scotch75 View Post
    Hey folks,

    This is an easy fix to make this work correctly. Navigate to, then open path.bat (the one where you set your installation paths) using Notepad++ or advanced text editor.

    Now, Line 8 looks like this:

    set "versionPackageICM=ScriptsMod.20.38.01"

    You need to delete: ScriptsMod.

    So, Line 8 should now look exactly like:

    set "versionPackageICM=20.38.01"

    The author mistakenly left those characters in, so the batch file was effectively looking for:

    ScriptMods.ScriptMods.20.38.01

    which does not exist, hence the error.

    So, remember to correctly set your installation paths in this file while you are there, then run the FirstMission.bat to reinitialise the campaign.

    Let me know if it works for you.

    Cheers!


    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    no joy. as in none of my path.bat had the line to delete. im not good with this stuff, again Miguel or P80 had to do remote access for 2 mins to fix my DCE .after yes after long explanation i could sorta get it
    but this.. and the previous post by designer epically failed.
    thanks for even caring though

    Leave a comment:


  • solidGad
    replied
    Hi all. I am playing the Desert Tiger campaign and noticed an issue where the F4's never take off. They just kinda get backed up on the entrance to the runway. I have to 'steer' around them to be able to take off. Then I had an escort mission but I think the planes I was supposed to escort where the ones stuck on the runway. Only tried 2 missions, but happened in both.

    Figured i'd let you know.

    Thanks again!

    Leave a comment:


  • Scotch75
    replied
    Originally posted by Luse View Post
    Scotch,

    I've looked at both lines and have previously removed "scriptmod" from the paths file. That's not the issue.

    The error isn't within the paths file - the error is within either of the following two files,
    UTIL_Functions.lua - Doesnt have a specific line specified

    but


    BAT_FirstMission.lua:43 is the following line:
    dofile("../../../ScriptsMod."..versionPackageICM.."/UTIL_Functions.lua")

    I've tried replacing /ScriptsMod." with the 20.xx.xx.xx as my current package is, but that doesn't seem to fix the problem either.

    Messed around and found a few things out of place within UTIL_Functions and the BAT first mission file.

    Successfully generated and ran through first missions, however, I get the following error when ending a mission:


    Click image for larger version

Name:	DCEError.png
Views:	94
Size:	103.7 KB
ID:	7149696


    Hhhhmm ok. Mine is working fine in both generating and ending missions. I think (educated guess...) you may get that error you posted when nothing actually happens in the mission, so it gets stuck in an endless loop (ie trying to "divide by zero").

    I'll check those two files when my computer is up and running again (I've just moved house today).

    Cheers!


    Sent from my SM-G950F using Tapatalk

    Leave a comment:


  • Luse
    replied
    Scotch,

    I've looked at both lines and have previously removed "scriptmod" from the paths file. That's not the issue.

    The error isn't within the paths file - the error is within either of the following two files,
    UTIL_Functions.lua - Doesnt have a specific line specified

    but


    BAT_FirstMission.lua:43 is the following line:
    dofile("../../../ScriptsMod."..versionPackageICM.."/UTIL_Functions.lua")

    I've tried replacing /ScriptsMod." with the 20.xx.xx.xx as my current package is, but that doesn't seem to fix the problem either.

    Messed around and found a few things out of place within UTIL_Functions and the BAT first mission file.

    Successfully generated and ran through first missions, however, I get the following error when ending a mission:


    Click image for larger version

Name:	DCEError.png
Views:	94
Size:	103.7 KB
ID:	7149696


    Originally posted by Scotch75 View Post
    Hey folks,

    This is an easy fix to make this work correctly. Navigate to, then open path.bat (the one where you set your installation paths) using Notepad++ or advanced text editor.

    Now, Line 8 looks like this:

    set "versionPackageICM=ScriptsMod.20.38.01"

    You need to delete: ScriptsMod.

    So, Line 8 should now look exactly like:

    set "versionPackageICM=20.38.01"

    The author mistakenly left those characters in, so the batch file was effectively looking for:

    ScriptMods.ScriptMods.20.38.01

    which does not exist, hence the error.

    So, remember to correctly set your installation paths in this file while you are there, then run the FirstMission.bat to reinitialise the campaign.

    Let me know if it works for you.

    Cheers!


    Sent from my SM-G950F using Tapatalk

    Leave a comment:


  • solidGad
    replied
    edit

    Leave a comment:


  • solidGad
    replied
    that seems to have worked. thanks PB0_CEF

    on another note, how do you get your wingmen to take off and follow you? in both the Mig19 Indo-Pak war and the Afghan Bear Gazelle campaign, my wingmen never follow me when i take off.

    Thanks again!

    Leave a comment:


  • PB0_CEF
    replied
    Originally posted by solidGad View Post
    Hi all. Having some issues with the India-Pakistan war campaigns. DCS won't load past 11% on startup when Indo-Pak War Mod-DCE is activated. With some trial and error it seems like it might be something with the db_countries.lua file.

    Thanks!
    Please can you try this new db_countries.lua : db_countries.lua

    Leave a comment:


  • solidGad
    replied
    Hi all. Having some issues with the India-Pakistan war campaigns. DCS won't load past 11% on startup when Indo-Pak War Mod-DCE is activated. With some trial and error it seems like it might be something with the db_countries.lua file.

    Thanks!

    Leave a comment:


  • Scotch75
    replied
    Originally posted by Luse View Post
    I've done two reinstalls of the P-51 Normandy campaign -

    I receive the following error upon running firtmission.bat

    H:\Eagle Dynamics\DCS World\bin\luae.exe: cannot open ../../../ScriptsMod."20.38.01/UTIL_Functions.lua: Invalid argument
    stack traceback:
    [C]: in function 'dofile'
    ..\..\..\ScriptsMod.20.38.01\BAT_FirstMission.lua:43: in main chunk
    [C]: ?


    Hey folks,

    This is an easy fix to make this work correctly. Navigate to, then open path.bat (the one where you set your installation paths) using Notepad++ or advanced text editor.

    Now, Line 8 looks like this:

    set "versionPackageICM=ScriptsMod.20.38.01"

    You need to delete: ScriptsMod.

    So, Line 8 should now look exactly like:

    set "versionPackageICM=20.38.01"

    The author mistakenly left those characters in, so the batch file was effectively looking for:

    ScriptMods.ScriptMods.20.38.01

    which does not exist, hence the error.

    So, remember to correctly set your installation paths in this file while you are there, then run the FirstMission.bat to reinitialise the campaign.

    Let me know if it works for you.

    Cheers!


    Sent from my SM-G950F using Tapatalk

    Leave a comment:


  • sublime
    replied
    Originally posted by Luse View Post
    I've done two reinstalls of the P-51 Normandy campaign -

    I receive the following error upon running firtmission.bat

    H:\Eagle Dynamics\DCS World\bin\luae.exe: cannot open ../../../ScriptsMod."20.38.01/UTIL_Functions.lua: Invalid argument
    stack traceback:
    [C]: in function 'dofile'
    ..\..\..\ScriptsMod.20.38.01\BAT_FirstMission.lua:43: in main chunk
    [C]: ?


    man.. if you figure it out let me know. I was DYING to fly a p51 in DCE and never got it to work =(

    Leave a comment:


  • Luse
    replied
    I've done two reinstalls of the P-51 Normandy campaign -

    I receive the following error upon running firtmission.bat

    H:\Eagle Dynamics\DCS World\bin\luae.exe: cannot open ../../../ScriptsMod."20.38.01/UTIL_Functions.lua: Invalid argument
    stack traceback:
    [C]: in function 'dofile'
    ..\..\..\ScriptsMod.20.38.01\BAT_FirstMission.lua:43: in main chunk
    [C]: ?



    Leave a comment:


  • sublime
    replied
    idk - that looks correct to me?

    Leave a comment:


  • mynameismatt
    replied
    I'm trying to use a DCE campaign for the fist time, but stuck during installation. WHen I load up the campaign (TF-71 Tomcat), I get the following error:

    Click image for larger version

Name:	sanitize.JPG
Views:	236
Size:	21.4 KB
ID:	7142902

    However, I thought I did the correct changes to the MissionScripting.lua file:
    Click image for larger version

Name:	scripting.JPG
Views:	223
Size:	48.4 KB
ID:	7142903

    What am I doing wrong?

    Leave a comment:


  • zildac
    replied
    Originally posted by PB0_CEF View Post
    One simple example for an upcoming campaign :
    ["A-10C_2"] = {
    ["Anti-ship Strike"] = {
    ["CAS-2-mixte"] = {
    minscore = 0.3,
    support = {
    ["Escort"] = true,
    ["SEAD"] = true,
    },
    <SNIP>
    ["
    So I finally got around to trying this, I've edited oob_air_init.lua and changed instances of A10C to A10C_2 and also removed the A10 entry fronm the db_loadouts.lua file and added in the file as you supplied above, but when I run firstmission.bat it churns away and then comes back with "Mission Generation Error. No eligible player flight in 20 attempts". I'm guessing I've missed something obvious. I've attached both the modified files if that is of any use. If it's of any relevance I was attempting to modify the Desert Warthog 06 DCE campaign.

    Regards,

    Ross.
    Attached Files
    Last edited 11-15-2020, 02:01 PM. Reason: Typos!

    Leave a comment:

Working...
X