Announcement

Collapse
No announcement yet.

Axis to buttons not working

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Axis to buttons not working

    Hi,

    I have a brand new WarBRD + Constellation Alpha grip.

    I am trying to define buttons from analog axis on the ministick.

    For this, in the VPC configuration tool, I go to the Axis menu, I check my ministick axis, they are # 3 and 4, named rX and rY, and respond well to movements on the full 0-100% range, centering around 50%. I double click on either axis, and tick a "Axis to button" checkbox, for instance 41-60% (button pressed around center). Click save and do the same for the other axis.
    Then I go to Button menu. On the lower right window, I get the message:

    Physical buttons map:
    [1-32] VPC-ALPHA (Port 5, Btn.Bytes 4)
    [33] Axis to button (rY range 41-60%)
    [34] Axis to button (rX range 61-80%)
    So far so good.

    Now I define two logic buttons. Logical buttons 33 and 34 are unused on the above window, so I map them to the physical buttons 33 and 34. I let other parameters to default. Now they show up in the button mapping list. I click "SAVE VPC DEVICE" and everything is sent to the stick.

    This does not work : I can't get any button signal when moving the ministick across the boundaries.

    Now, if I create an axis to button mapping with the "global" method (the one which lets you create a maximum of 4 buttons globally, with custom ranges) on any axis, the ones defined previously magically work.

    Is this a software bug?

    Thanks


    #2
    20200925 - has a few issues
    Click here for tutorials for using Virpil Hardware and Software


    Click here for Virpil Flight equipment dimensions and pictures
    .

    Comment


      #3
      Another issue, I have tried detecting when axis are close to the limit.

      So I have set the 4 global axis to button settings to X and Y axis, 0-5% and 95-100% ranges, all on button 33.

      When testing, the button is only triggered when Y is 95-100%, it seems only the last setting is working.

      Comment


        #4
        Originally posted by HC_Official View Post
        20200925 - has a few issues
        ^ 20200325 i what I am using it seems ok
        Click here for tutorials for using Virpil Hardware and Software


        Click here for Virpil Flight equipment dimensions and pictures
        .

        Comment

        Working...
        X